Sähkösuomilammi Oy valittiin Vuoden 2022 sähköurakoitsijaksi

Osaava ja sitoutunut henkilöstö on Sähkösuomilammin voimavara. Kuvassa Sami (vas.) ja Harri (oik.) Suomilammin kanssa toimistosihteeri Tiina Kivelä, varastomies Jukka Niemi ja sähköinsinööri Jari Mantila. Kuva: Hanna Tuuri

Parkanolainen Sähkösuomilammi Oy palkittiin Vuoden 2022 sähköurakoitsijana viime viikolla Sähköurakoitsijapäivien iltajuhlassa Tampereella. Tunnustuksen vastaanottivat toimitusjohtaja Sami Suomilammi ja hallituksen puheenjohtaja Harri Suomilammi, kertoo Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry tiedotteessaan.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry nimeää vuosittain jäsenistöstään sähköurakoitsijan, jonka toiminta ja tulokset ovat hyvä esikuva koko alalle. Valitsijaraati arvostaa urakoitsijan liiketoiminnan kannattavuutta, vastuullista toimintatapaa, hyvää mainetta ja aktiivista osallistumista liiton toimintaan.

Parkanolainen perheyritys Sähkösuomilammi Oy on perustettu kolmen Suomilammin veljeksen toimesta vuonna 1981, jolloin Martti Suomilammi sai asennusoikeudet ja kaksi muuta veljestä, Erkki ja Harri Suomilammi, olivat opiskelleet sähköasentajiksi. Urakointia tehtiin aluksi pientaloihin, joista siirryttiin jo vuoden jälkeen isompiin kohteisiin ja ripeä kasvu alkoi.

Yrityksen nousujohteisessa kehityksessä on ollut välissä tasaisempia vuosia, mutta alaspäin ei ole menty koskaan eikä yhtään negatiivista tilinpäätöstä ole tehty koko yli 40-vuotisen historian aikana.

Sähkösuomilammi-konsernin liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella 12 miljoonaa euroa. Yrityksen kannattavuus on kohdillaan, ja Sami Suomilammin mukaan edelleen viime vuosina parantunut. Sähköurakointia harjoitetaan käytännössä koko maassa. Puolustuskiinteistöt, Pirkanmaan osuuskauppa ja Kesko ovat asiakkaista kolme suurinta.

− Kauppakeskukset eri puolella Suomea ovat meille tärkeä asiakasryhmä. Yksi vahvuutemme on joustavuudessa eli teemme sähköurakointia käynnissä olevan kaupan ehdoilla, sanoo Sami Suomilammi tiedotteessa.

Viime aikojen kohteista hän mainitsee muun muassa Sokos Hotel Ilveksen sähkösaneerauksen ja kauppakeskus Triplan sähköistykset. Ensi keväänä Sähkösuomilammi urakoi samaan aikaan ainakin viittä isoa työmaata, ja vähän pienempiä on saman verran.

− Viimeisimpänä valikoimaamme ovat tulleet paloilmoitinjärjestelmiin sekä kameravalvonta- ja tietoverkkojärjestelmiin liittyvät työt, ja keskijännitepuolen osaamista on hankittu lisää. Sähköautojen latauspisteiden tekeminen on myös kasvava suunta, ja pikalatausasemia on tehty jo useamman vuoden ajan. Myös aurinkosähköä rakennetaan, mutta toistaiseksi vain pienessä määrin, täydentää Harri Suomilammi.

_____________________________________

Sähkösuomilammi-konserni

  • Parkanossa vuonna 1981 perustettu perheyritys
  • Pääomistajat: Harri ja Sami Suomilammi
  • Liikevaihto noin 12 miljoonaa euroa
  • Henkilöstö 40 työntekijää

Lue lisää

Katso kaikki