Sähköpeko ostaa Kitekin ja Veli-Markku Nieminen Sähköpekon konsernijohtajaksi

Sähköpeko-konserni vahvistaa asemaansa, kun Sähköpeko Oy osti Kiinteistötekniikka KS Kitek Oy:n Sähkö-Kaunisto Oy:ltä. Samalla Kitekin toimitusjohtaja Veli-Markku Nieminen on nimitetty Sähköpekon konsernijohtajaksi ja Sähköpeko Oy:n toimitusjohtajaksi. Neuvonantajana järjestelyssä toimi Mergertum Oy. Yritysjärjestelyn osapuolten yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 on 58 miljoonaa euroa, liikevoitto 2,6 miljoonaa euroa ja työntekijämäärä on noin 400.
Pirkanmaan alueen suurin kiinteistötekniikkatoimija Sähköpeko-konserni on saanut alkunsa Sähköpeko Oy:stä, joka on perustettu vuonna 1987. Sähköpeko on toiminut pääasiassa Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja pääkaupunkiseudulla. Sähköpeko-konserniin kuuluvat ennestään Sähköpeko Oy, Sähköpeko Etelä-Suomi Oy, Sähkö-Toleva Oy ja RAU Tekniikka Oy.
Keski-Suomen alueen suurin kiinteistötekniikkatoimija Kiinteistötekniikka KS Kitek Oy on perustettu vuonna 2000 ja se on kasvanut niin orgaanisesti kuin yritysostoin. Kitekin liikevaihto vuonna 2008 oli 12 miljoonaa euroa ja henkilömäärä on noin 100. Sähkö-Kaunisto Oy tuli Kitekin pääomistajaksi vuonna 2004, ja Kitekin toiminnan saavutettua sille asetetut tavoitteet siitä luopuminen tuli ajankohtaiseksi. Sähkö-Kaunisto Oy jatkaa yritysostostrategiaansa Keski-Suomen ulkopuolella.
Yritysjärjestelyn myötä Sähköpekon perustaja ja toimitusjohtaja Erkki Peltonen jää pois operatiivisista tehtävistä, jatkaen yhtiön omistajana ja hallituksen puheenjohtajana. Kitekin perustaja ja toimitusjohtaja Veli-Markku Nieminen tulee Peltosen tilalle konsernijohtajaksi ja Sähköpekon toimitusjohtajaksi. Nieminen jatkaa toistaiseksi myös Kitekin toimitusjohtajana. Nieminen on 45-vuotias, koulutukseltaan sähköinsinööri ja asuu Jämsässä.
Järjestelyn myötä Sähköpeko-konserni vahvistaa asemaansa Suomen suurimpien kiinteistötekniikkatoimijoiden joukossa. Järjestelyn myötä Sähköpeko ja Kitek kykenevät ottamaan vastaan entistä vaativampia projekteja ja pystyvät luomaan suurempia kustannusetuja asiakkaille isomman volyyminsa myötä. Vaativampien projektien ansiosta työntekijöille luodaan entistäkin parempi mahdollisuus itsensä kehittämiseen.
– Sähköpeko ja Kitek ovat tunnettuja ammattilaisia markkina-alueillaan. Yhteenliittymä mahdollistaa osaamisen jakamisen yhtiöiden kesken ja entistä vaativampien hankkeiden toteuttamisen. Näen järjestelyn jälkeen syntyneen Sähköpeko-konsernin toimitusjohtajan tehtävät itselleni sopivana haasteena, kiteyttää Veli-Markku Nieminen.
– Yrityskaupalla ja Veli-Markku Niemisen valinnalla konsernijohtajan tehtävään Sähköpeko-konserni vahvistaa merkittävästi asemiaan. Veli-Markku Nieminen on hoitanut menestyksekkäästi Kitekiä ja osoittanut siten olevansa oikea valinta seuraajakseni, toteaa Erkki Peltonen.

Lue lisää

Katso kaikki