Sähköautojen latauspiste pakolliseksi ei asuinkäytössä oleviin rakennuksiin – asennusaikaa 31.12.2024 asti

Olemassa olevaan rakennukseen, joka ei ole asuinkäytössä, ja joiden yhteydessä on yli 20 pysäköintipaikkaa rakennuksen sisällä tai samalla kiinteistöllä, pitää asentaa sähköauton latauspiste viimeistään 31.12.2024, tiedottaa Traficom.

Kuva: Traficom

– Asennusvelvoite koskee muun muassa useita kuntien ja seurakuntien rakennuksia. Rakennuksen omistajan on huolehdittava siitä, että asennusvelvoite täyttyy. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom aloittaa latauspisteiden valvonnan heti vuoden 2025 alusta alkaen, kertoo Traficomin asiantuntija Jouni Tanskanen tiedotteessa.

Latauspisteen on oltava yli 3,7 kilowatin tehoinen ja tarkoitettu sähköautojen latausta varten, ja sen tulee olla varustettu joko Type 2 ja/tai CCS- tyypin liittimellä.

Traficom kertoo verkkosivuillaan, että latauspisteen asentamisvelvoite koskee ei asuinkäytössä olevaan rakennuksia, joiden yhteydessä on yli 20 pysäköintipaikkaa rakennuksen sisällä tai samalla kiinteistöllä. Niihin pitää asentaa sähköauton latauspiste viimeistään 31.12.2024.

Traficomin verkkosivujen mukaan asennusvaatimus ei koske asuinkäytössä olevia rakennuksia (kerrosalasta vähintään puolet asumiskäytössä), rakennuksia, joissa ei käytetä energiaa sisäilmaston ylläpitämiseen (lämmitys tai jäähdytys), puolustushallinnon käytössä olevia rakennuksia eikä tilanteita, joissa rakennuksen omistaa ja sitä käyttää mikroyritys. Mikroyritys on yritys tai yksityinen henkilö, jonka henkilöstömäärä on alle 10 vuosityöyksikköä ja vuosiliikevaihto tai taseen loppusumma enintään kaksi miljoonaa euroa.

Lue lisää

Katso kaikki