Sähköalan #NäkymätönVoima-kampanja käynnistyy – Tavoitteena tulevaisuuden työvoiman saanti ilmastonmuutosta torjumaan

Näkymätön voima -kampanja pyrkii varmistamaan, että sähköalalla riittää osaavaa, motivoitunutta ja monimuotoista työvoimaa tulevaisuudessakin, kertoo Sähköteknisen Kaupan Liitto (STK) tiedotteessaan.

Kolme järjestöä yhdisti voimansa: Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ja Sähköteknisen Kaupan Liitto ry STK ja haluaa näyttää nuorille ja alanvaihtajille, millaista työ sähköalalla oikeasti on ja miten monenlaisia uramahdollisuuksia se tarjoaa. Näkymätön voima -kampanja tuo esiin myös, kuinka sähköalan osaajat ovat nyt ratkaisevassa roolissa esimerkiksi ilmastokriisin hallinnassa.

Nuoret ammattilaiset näyttävät, mitä työ alalla on

Kampanjan ensimmäisessä vaiheessa, loppuvuodesta 2021 ja alkuvuodesta 2022,  kohderyhmänä ovat peruskoulun yläluokilla opiskelevat sekä toisen asteen opiskelijat. Tavoitteena on kasvattaa tietoutta sähköalasta sellaisena kuin se todellisuudessa on eli kiinnostavana ja tulevaisuuteen suuntautuvana mahdollisuutena.

Osana kampanjaa tuotetaan nuoria puhuttelevaa sisältöä muun muassa eri somekanaviin.

Kampanjaan etsittiin alkusyksystä kasvoja erilaisin taustoin. Mukana on neljä sähköalalla työskentelevää nuorta ammattilaista: suunnitteluinsinööri Immaculate Rebeccah Wambui Kimotho, sähköasentaja Henkka Lindeman, tohtorikoulutettava Laura Remes sekä Senior Application Engineer Kiran Santhosh.

Kampanjan keulahahmoiksi valitut ammattilaiset kertovat omista poluistaan sähköalan ammattilaisiksi ja nykyisistä työtehtävistään.

Näkymätön voima -kampanja on esillä Studia-messuilla 23.-24. marraskuuta. Ensi vuonna Näkymätön voima -kampanja laajenee koulumaailmaan ja on vahvasti esillä esimerkiksi Educa-messuilla sekä OPO-päivillä, tarkoituksena kasvattaa sähköalan vetovoimaa kevään yhteishaussa.

Kolmen järjestön yhteinen kampanja isolla asialla

Aikamme haastavimpia kysymyksiä ratkotaan tulevaisuuden energiantuotannon ja modernin teknologian avulla.

– Sähkö on keskeisessä roolissa kuljettaessa kohti päästötöntä energiantuotantoa ja tehostettaessa energiankäyttöä. Sähköisten ratkaisujen avulla voidaan myös vaikuttaa meidän kaikkien hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Sähköala tarvitsee monenlaista osaamista ja tarjoaa uskomattoman monipuolisen ja mielenkiintoisen mahdollisuuden olla mukana rakentamassa tulevaisuutta. Kampanjan kautta voimme myös jatkossa luoda kontaktin alan yritysten ja alasta kiinnostuneiden välillä esimerkiksi kesätyöpaikkojen muodossa, STEKin toimitusjohtaja Timo Kekkonen kertoo tiedotteessa.

– Sähköistysalalla on paljon siistiä sisätyötä esimerkiksi tuonti-, vienti- ja tukkukaupassa sekä sähkösuunnittelussa sen monelle arjessa ehkä näkyneen sähköasentamisen ja -urakoinnin lisäksi. Alalla on myös iso missio torjua ilmastonmuutosta uudistamalla esimerkiksi liikenne- ja energiajärjestelmiä sekä sitä, miten me asumme ja käytämme kiinteistöjämme, STK:n toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen sanoo tiedotteessa.

– Sähköala kilpailee nuorista monen muun vetovoimaisen alan kanssa. Jotta saamme oman osuutemme, meidän on tuotava alan ajankohtaisuus ja työtilanne laajemmin esille. Yhtäkään potentiaalista opiskelijaa ei saa menettää siksi, että tietoa olisi liian vähän tai että ala esitetään turhaan perinteisten stereotypioiden kautta, STUL ry:n toimitusjohtaja Kai Puustinen sanoo tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki