Ruotsissa toteutetaan energiamittausta NB-IoT-teknologialla

Vaasalainen Comsel System ja ruotsalainen mobiilioperaattori Tre Sverige ovat aloittaneet  yhteistyön, jossa käytetään NB-IoT-teknologiaa älykkääseen energiamittaukseen.  

Vaasalainen Comsel System ja ruotsalainen mobiilioperaattori Tre Sverige ovat aloittaneet  yhteistyön, jossa käytetään NB-IoT-teknologiaa älykkääseen energiamittaukseen.

Ruotsalainen mobiiliverkko-operaattori Tre Sverige AB ja vaasalainen Comsel System Oy aloittavat yhteistyön energiatietojen mittaushankkeen parissa käyttäen LTE NarrowBand-Internet of Things (NB-IoT)-teknologiaa.

Hanke toteutetaan asiakasprojektina Ruotsin eteläosassa, Skånessa. Tre Sverige toimittaa hankkeeseen NB-IoT kommunikaation ja Comsel System mittauslaitteet sekä mittaustietojen keruupalvelun. Ainutlaatuista hankkeessa on, että NB-IoT-yksiköt energiamittaukseeen sisältyvät toimitukseen ja ovat asennettuna mittaustietojen keruuta varten.

NB-IoT on uusi verkkoteknologia, joka on suunniteltu pienten datamäärien lähettämiseen energiatehokkaasti. NB-IoT:n tekniset edut ovat mm. erinomainen kuuluvuus alhaisella lähetysteholla sekä valmiustilan alhainen energiankulutus. Tekniikka soveltuu hyvin energiamittaukseen, jota kyseisessä projektissa käytetään.

Comsel System on toimittanut hankkeeseen älykkäät mittausterminaalit, jotka tukevat NB-IoT/M1-tekniikkaa. Näiden lisäksi Comsel toimitti myös 3G-/4G-laitteita projektin älykkääseen energiamittaukseen.

”NB-IoT-tekniikalla on suuri merkitys Esineiden Internetille. Yhtiömme on aina ollut etulinjassa koskien uusia palveluita, ja myös tällä kertaa tuomme ensimmäisenä esille tärkeän innovaation. Olemme vasta alkutaipaleella uusien palveluiden sekä yhteyksien kanssa jotka mahdollistuvat uuden tekniikan avulla”, sanoo Johan Johansson, Tre Sverige AB:n toimitusjohtaja.

”Olemme suorittaneet muutaman kuukauden ajan kenttätestejä yhdessä Comsel System Oy:n kanssa Skånessa sijaitsevassa energiamittaukseen liittyvässä projektissa. Testit osoittavat, että verkon kuuluvuus lisääntyy dramaattisesti paikoissa, joissa yleensä on huonompi kuuluvuus, kuten kellareissa sekä maaseudulla. On hyvin mielenkiintoista nähdä, miten NB-IoT-tekniikkaa voidaan hyödyntää tällaisissa tilanteissa”, sanoo Göran Brandt, Tre Sverige AB.

“Olemme tyytyväisiä, että Tre Sverige on valinnut Comsel Systemin yhteistyökumppanikseen, ja että niin vahva operaattori kuin Tre näkee hyödyn NB-IoT:n käyttämisestä meidän osaamisalueellamme. Olemme ylpeinä ensimmäisten joukossa jotka ovat asentaneet NB-IoT-tekniikkaa energiatietojen älykkääseen mittaukseen. Uskomme vahvasti NB-IoT:n hyötyihin energiatietojen älykkään mittauksen alueella. Lisäksi tuntuu hyvältä todeta, että asiakkaamme näkee ratkaisumme tuomat taloudelliset hyödyt. Yhteistyömme Tre Sverige AB:n kanssa on ollut todella sujuvaa ja odotamme mielenkiinnolla tulevaa yhteistyötä yhtiön kanssa”, Comsel System Oy:n toimitusjohtaja Kristian Heimonen sanoo.

Kuvassa vasemmalta:Head of IoT/M2M Göran Brandt ja COO New Business Annika Söderberg Tre Sverige AB:sta sekä Comsel System Oy:n toimitusjohtaja Kristian Heimonen. 

 

Lue lisää

Katso kaikki