Ramboll vakaalla kasvu-uralla

Ramboll osti yhdysvaltalaisen suunnittelu- ja konsultointiyrityksen O’Brien and Gere Limitedin (OBG).

Ramboll osti yhdysvaltalaisen suunnittelu- ja konsultointiyritys O’Brien and Gere Limitedin (OBG).

Vuonna 2018 Ramboll-konsernin liikevaihto ylsi  1 523,6 miljoonaan euroon, ja yhtiön tilauskannassa oli kasvua 31 prosenttia vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Rambollin liikevaihto kasvoi Suomessa 227 miljoonaan euroon.

Konsernin tulos ennen liikearvopoistoja oli 80,1 miljoonaa euroa ja suhteellinen kannattavuus 5,3 prosenttia. Yhtiön tilauskanta kasvoi 31 prosenttia vuoteen 2017 nähden.

Toimintavuonna Ramboll osti yhdysvaltalaisen suunnittelu- ja konsultointiyrityksen O’Brien and Gere Limitedin (OBG). Yrityskaupan myötä yhtiö sai 900 uutta vesi-, energia- ja ympäristöalan asiantuntijaa ja konsernin henkilömäärä nousi 15 000 työntekijään.

”Orgaaninen liikevaihdon kasvu oli vahvaa 7 prosentin tasoa, mikä on yli toimialamme keskitason”, sanoo Rambollin toimitusjohtaja Jens-Peter Saul.

”Vuonna 2018 kaksinkertaistimme investoinnit digitalisaatioon ja uusiin palveluihin. Näin tuemme tavoitettamme olla alamme johtaja digitaalisissa ratkaisuissa.”

”Suomessa liikevaihtomme kasvoi 9 prosenttia 227 miljoonaan euroon. Rekrytoimme noin 300 asiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen ja vahvistimme yhteistyötä alan oppilaitosten kanssa Espoossa, Oulussa ja Tampereella”, Ramboll Finland Oy:n toimitusjohtaja Kari Onniselkä sanoo.

Suomessa Ramboll on mukana toteuttamassa Espooseen nousevaa uutta, yli 160 000 neliömetrin ostoskeskusta Lippulaivaa. Ramboll vastaa hankkeessa lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmistä, kiinteistönhallintajärjestelmästä sekä sähkö- ja sprinklerisuunnittelusta.

Yhdysvalloissa Ramboll valittiin vetämään tiimiä, joka laatii New Jerseylle strategista suunnitelmaa merituulivoiman rakentamisesta. Isossa-Britanniassa Ramboll on mukana Highways Englandin Regional Delivery Partnership -ohjelmassa, joka on Englannin suurimpia tieverkon investointeja.

Ruotsissa Ramboll on kehittänyt yhdessä Uppsalan yliopiston kanssa hiilibudjetteja 17 kunnalle ja
alueelle. Norjassa yhtiö valittiin konsultiksi Tromssan lentokentän laajennushankkeeseen.

 

Lue lisää

Katso kaikki