Risto Kosonen Finvacin puheenjohtajaksi

Finvacin uudeksi puheenjohtajaksi on valittu professori Risto Kosonen. Varapuheenjohtajana jatkaa Jorma Säteri.

Professori Risto Kosonen. Kuva: Aalto yliopisto

Finvacin vuosikokous valitsi tiistaina professori Risto Kososen puheenjohtajaksi pitkäaikaisen puheenjohtajan, emeritusprofessori Olli Seppäsen ilmoitettua, että on aika jättää paikka nuoremmille. Varapuheenjohtajana jatkaa Jorma Säteri. Heidän lisäkseen hallituksessa istuvat Jussi Kummu, Panu Mustakallio, Ossi Kaihua, Mikael Nystedt ja Siru Lönnqvist.

Seppänen on toiminut Finvacin puheenjohtajana vuodesta 2002 eli yhteensä 21 vuotta. Hänen panoksensa on ollut erittäin merkittävä koko Finvacin toiminnalle. Hänen ideoimiaan ovat olleet muun muassa Rakennusten energiaseminaari, Finvac-webinaarit ja lukuisat projektit. Seppänen on edustanut kunniakkaasti Suomea kansainvälisesti, ja hänen kontaktinsa ympäri maailmaa ovat olleet erittäin arvokkaita Finvacin toiminnassa.

– On ollut ilo ja kunnia tehdä yhteistyötä Seppäsen kanssa 20 vuotta Finvacissa, toteaa Finvacin toiminnanjohtaja Siru Lönnqvist.

Finvacin uusi puheenjohtaja Risto Kosonen on ollut aktiivisesti mukana Finvacin toiminnassa vuodesta 2019. Hän hoitaa myös Scanvacin puheenjohtajan tehtäviä ja on aktiivisesti mukana eurooppalaisen lv-yhdistysten liiton Rehvan toiminnassa. Siten hän oli luonnollinen valinta uudeksi puheenjohtajaksi.

– Megatrendit, jotka liittyvät ilmastonmuutokseen, energiatehokkuuteen ja uusiutuvien energialähteiden käyttöön, vaikuttavat merkittävästi talotekniikka- ja sisäilmastoaloihin lähitulevaisuudessa. Jatkossa on tärkeää seurata kansainvälistä kehitystä ja vaikuttaa Suomessa käytäntöihin. Finvac kokoaa Suomessa sisäilma- ja talotekniikkajärjestöt ja alan asiantuntijat yhteen tätä tarkoitusta varten, Kosonen sanoo.

Lue lisää

Katso kaikki