RIL-palkinto 2009: Kakolanmäen jätevedenpuhdistamo Lämpöpumppulaitos ja biokaasulaitos

RIL-palkinnon on voittanut tänä vuonna Turun kaupungin keskustaan Kakolanmäen alle louhittuun luolastoon rakennettu Kakolanmäen jätevedenpuhdistamo sekä siihen kiinteästi liittyvät lämpöpumppu- ja biokaasulaitos. Voittajan valitsi Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin kunniapuheenjohtaja Risto Kangas-Ikkala.
Perusteluissaan Risto Kangas-Ikkala kiinnitti erityisesti huomiota kohteen suureen alueelliseen, kansalliseen ja kansainväliseenkin merkitykseen. Rohkaisevaa hankkeessa on myös kymmenen kunnan kesken aikaansaatu yhteistyö, joka voi toimia esimerkkinä muuallakin Suomessa. Turun seudun puhdistamo Oy:n Kakolanmäen jätevedenpuhdistamo käsittelee kymmenen kunnan, 280 000 asukkaan ja alueen elinkeinoelämän tuottamat jätevedet.
Kilpailun toisen sijan jakoivat Hakamäentie ja Helsinki-Vantaan lentoaseman ulkomaanterminaalin laajennus.

RIL-palkinnolla on annettu tunnustusta rakennusinsinöörien osaamiselle vuodesta 1972 lähtien. Palkinto jaettiin tänä vuonna 23. kerran. Kilpailun järjestää Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL.
Kilpailusääntöjen mukaan palkittavan työn tai rakennushankkeen tulee olla kilpailuaikana parhaiten edistänyt myönteistä rakennusteknistä ja yhteiskunnallista kehitystä maassamme.

Lue lisää

Katso kaikki