RIL-palkinnon finalistit valittu

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin vuoden 2019 RIL-Palkinnon saaja selviää 21. marraskuuta Säätytalolla. Valinnan tekee kolmen finalistin joukosta kansanedustaja Juha Sipilä.

Alan asiantuntijoista koostuva, 13-henkinen esituomaristo on valinnut 11 ehdokkaan joukosta kovatasoisen finalistikolmikon, joista tunnustuksen saajan päättää kansanedustaja Juha Sipilä. Tuomariston puheenjohtajana toimi Rakennuslehden päätoimittaja Tapio Kivistö.

Kolmen kärjessä ovat tänä vuonna Helsingin Telakkaranta – Euroopan kemikaalivirasto, Lighthouse Joensuu ja Tikkurilan padon purkaminen ja kosken kunnostaminen.

Kilpailuun tulleet muut ehdotukset:

  • Kehä I Keilaniemessä                                                                                    
  • Eteläranta 10, julkisivujen ja vesikatteiden uusiminen  
  • Metropolia Myllypuron kampus                                                                 
  • Vuoreksen jäteasema                                                                                   
  • TAYS uudistamisohjelma – etupihahanke                                                  
  • Lakeuden Etapin innovatiivinen pintarakenne                
  • Pohjois-Suomen Rakennusklusteri ry: Rakennusalaa laajasti edustava yhteistyömalli     
  • Lujariihi-yhteistyöskentelymenetelmä                       

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry jakaa vuosittain RIL-Palkinnon rakennustyölle, -kohteelle tai -konseptille, joka edustaa parhaiten korkealuokkaista, laadukasta ja innovatiivista suomalaista rakennusinsinööritaitoa ja osaamista.

Lisäksi palkittava työ tai hanke on edistänyt kilpailuaikana parhaiten myönteistä rakennusteknistä ja yhteiskunnallista kehitystä maassamme. Ensimmäisen kerran RIL-Palkinto on myönnetty vuonna 1972.

Vuonna 2018 RIL-Palkinnon sai Amos Rex. Valinnan teki Bruce Oreck, entinen Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs. Vuonna 2017 tunnustus ojennettiin Inoroom-leikkaussalikonseptille liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin toimesta.

Jätä kommentti

*

*