Remonttirekalla asukkaiden luokse

Vahasen Remonttikaveri auttaa asukkaita putkiremontin aikana ja tulee heidän luokseen Remonttirekalla.

Kiinteistöjen kunnossapidon ja rakennushankkeiden johtamiseen erikoistunut Vahanen PRO Oy on tuonut asiakkaiden käyttöön oman tukihenkilön, Remonttikaverin, joka auttaa asukkaita putkiremontin aikana ja tulee heidän luokseen Remonttirekalla.

Kirsi Kauhanen on Suomen ensimmäinen Remonttikaveri: asukkaan tukihenkilö putkiremonteissa.

”Teknistä osaamista on paljon, mutta ihmiset jäävät helposti remontin jalkoihin. Tarkastelen remonttia inhimillisestä näkökulmasta, ja pyrin löytämään vastaukset asukkaita askarruttaviin käytännön kysymyksiin”, Kauhanen kertoo.

Remonttikaveri voi esimerkiksi lukea vanhusten kanssa remonttiin liittyviä tiedotteita, avata remonttiin liittyviä teknisiä asioita, tutustuttaa naapureita toisiinsa ja välittää palautetta asukkailta urakoitsijalle ja suunnittelijoille.

Remonttirekka toimii asukkaiden, Remonttikaverin ja suunnittelijoiden kohtauspaikkana. Se parkkeerataan taloyhtiön alueelle ja asukkaat voivat käydä siellä tapaamassa remonttikaveria ja suunnittelijoita. Itse suunnittelutyötä voidaan myös tehdä rekassa paikan päällä, sillä rekka on varustettu usealla työpisteellä.

Sitä voidaan hyödyntää myös remonttiin liittyviin asukasiltoihin, mikäli taloyhtiöllä ei ole tähän sopivia tiloja. Rekasta löytyy myös showroom, jossa asukkaat voivat käydä tutustumassa esimerkiksi kylpyhuoneen laattamateriaaleihin ja kalustevaihtoehtoihin.

Remonttirekan sisällä on esimerkiksi työtiloja.

Parempaa rakentamisen ja kiinteistöpidon kulttuuria

”Tehtävänämme on luoda parempaa rakentamisen ja kiinteistönpidon kulttuuria. Olemme kuulleet asukkaita ja heidän kokemuksiaan putkiremonteista”, kertoo Vahanen PRO Oy:n tuore toimitusjohtaja Eerika Hyry.

Vahanen haluaa tarjota asukkaille helpotusta remontin aiheuttamaan tuskaan suunnitteluvaiheessa ja olla entistä lähempänä heitä. Tämä onnistuu hyvän viestinnän, yhdessä tekemisen, remonttikaverin ja remonttirekan avulla.

Remonttirekassa on useampi työpiste ja myös Vahasen suunnittelutiimi tekee työtään remonttikohteessa. Tämän uskotaan tehostavan suunnittelua, kun kaikki suunnittelijat istuvat samassa paikkaa ja keskittyvät useiden samanaikaisten kohteiden sijaan yhteen remonttiin kerrallaan. Jokaisen epäselvän asian voi tarkastaa kävelemällä rekasta muutaman metrin sisälle kiinteistöön.

”Rekka on otettu käyttöön viime viikolla Vantaan Hakunilassa olevassa putkiremonttikohteessamme. Nyt odotamme innolla ensimmäisiä käyttökokemuksia”, Hyry toteaa.

Lue lisää

Katso kaikki