Rejlersille osa Nesteen insinööreistä

Insinööripalveluja tarjoava Rejlers kiihdyttää kasvuaan ja osti osan Neste Engineering Solutions Oy:stä – liikevaihto kaksinkertaistetaan vuoteen 2025 mennessä.

Insinööripalveluja teollisuuden, energian, rakentamisen ja infran toimialoille tarjoava Rejlers vahvistaa merkittävästi projektipalveluja ja energiasektorin osaamistaan ostamalla merkittävän osan Neste Engineering Solutionsin liiketoiminnasta. Yhtiön palvelukseen siirtyy tänään reilut 300 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Abu Dhabissa. Kaupan jälkeen yhtiö työllistää Suomessa lähes 1 000 henkilöä ja sen liikevaihto vuositasolla nousee noin 90 miljoonaan euroon.

”Tämä on tärkeä askel yhtiön kasvustrategiassa. Kauppa vahvistaa teollisuuden asiantuntijuuttamme ja projektiosaamistamme pohjoismaissa sekä avaa meille mahdollisuuden kasvuun Lähi-Idän markkinoilla”, Rejlers Finlandin toimitusjohtaja Seppo Sorri iloitsee.

”Sopimukseen kuuluva vahva kumppanuus Neste Engineering Solution Oy:n kanssa avaa meille mahdollisuuksia Nesteen hankkeissa ja kemianteollisuudessa laajemminkin.”

Kaupan yhteydessä Neste ja Rejlers solmivat viiden vuoden strategisen kumppanuussopimuksen. Hankitut yksiköt Suomessa ovat Turku, Oulu, Kotka sekä Ruotsissa Göteborg ja Stenungsund ja Arabiemiirikunnissa Abu Dhabi.

”Järjestely on osa Rejlersin kasvustrategiaa, jonka ytimessä ovat orgaanisen kasvun lisäksi osaamisen ja markkina-aseman vahvistaminen yritysostojen kautta. Liikevaihto on tarkoitus kaksinkertaistaa vuoteen 2025 mennessä”, Sorri jatkaa.

”Tavoitteemme on, että puolet kasvusta tulee orgaanisesti, mutta yritysostot ovat tehokas tapa ohjata yhtiön strategista suuntaa. Tulemme hankkimaan sekä osaamista että asiakkaita”.

Rejlersin pitkäaikaisia asiakkaita ovat monet perusteollisuuden yritykset, iso osa suomalaisista energiayhtiöistä, rakentamisen merkittävät toimijat, teleyhtiöt ja raideliikenteen toimijat. Nesteen lisäksi merkittäviä asiakkuuksia ovat esimerkiksi Fortum, Caruna, Outotec ja Telia.

Sorrin mukaan asiakkaille keskeisiä asioita ovat tälle hetkellä digitalisaatio, kestävä kehitys ja uudet teknologiat.

”Trendeinä digitalisaatio ja kestävä kehitys ovat vahvoja ja liittyvät kaikkeen toimintaan. Tämän hetken haasteet ilmastoon liittyen ovat korkealla asiakkaiden prioriteettilistalla ja vaikuttavat kaikkeen tekemiseen. Hiljaisilla insinööreillä on huikea tehtävä pelastaa maailma”, Sorri kiteyttää.

Jätä kommentti

*

*