Rejlers osti Sitowisen teleliikennetoiminnan

Rejlers on ostanut suunnittelu- ja konsultointitoimisto Sitowisen teleliiketoiminnan. Kaupan myötä Rejlersin Telecom-yksikkö pystyy tarjoamaan asiakkailleen kaikki televerkkojen ylläpitoon, suunnitteluun ja rakennuttamiseen liittyvät palvelut.

Kaupassa Rejlersille siirtyivät nelisenkymmentä tietoliikenneammattilaista vanhoina työntekijöinä ja kaikki teleliiketoiminnan sopimukset ja asiakkaat.

– Parastahan tässä on, että asiakas saa jatkossa yhdeltä luukulta kaikki tarvitsemansa asiantuntijapalvelut tietoliikenneinfran toteuttamiseksi, niputtaa Rejlersin Telecomin liiketoimintajohtaja Ari Vainikka kaupan seurauksia.

Sitowise haluaa keskittyä jatkossa entistä vahvemmin ydinliiketoimintojensa kehittämiseen.

– Teleliiketoiminnan vahvasti sitoutuneet työntekijät ovat olleet tärkeä osa Sitowiseä pitkään ja meille oli tärkeää löytää omistaja, joka vie toimintaa eteenpäin, sanoo Sitowisen toimitusjohtaja Pekka Eloholma.

– Uskomme, että osana Rejlersiä osaajillamme on mahdollisuus kehittyä osana vahvaa asiantuntijataloa, mikä tuo lisäarvoa myös asiakkaille. Me keskitymme ydinliiketoimintojemme kautta jatkossakin hyvinvoivan elinympäristön kehittämiseen.

Sitowisen palveluihin ovat kuuluneet muun muassa matkapuhelinverkkojen suunnittelu ja rakennuttaminen sekä kuuluvuuskartoitukset. Suunnittelun ja rakennuttamisen kohteita ovat olleet kiinteät ja langattomat verkot, mastot, pylväät ja kiinteistöt.

Käyttövarmuus korostuu tulevaisuudessa

Verkoissa suorituskyky- ja kapasiteettivaatimukset kiristyvät jatkuvasti samalla kun käyttäjämäärät kasvavat. Juuri käyttövarmuusnäkökulmasta nousee tulevaisuudessa yhä enemmän riskejä, jotka on kyettävä hallitsemaan sekä sisä- että ulkoverkoissa.

Vainikka sanoo, että yrityksellä on myös vahva tahto kehittää ja panostaa teleliiketoimintaan.

– Kaupan myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä kokonaisvaltaisemmin. Sen varmistavat tietoliikenneasiantuntijamme, joita meillä on Suomessa nyt jo lähes sata ympäri maan ja reilusti yli 300 Pohjoismaissa.

Lue lisää

Katso kaikki