Ravintola Palacen remontti käyntiin

Ravintola Palace avautuu uudelleen Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlien näyttämöksi.

Elinkeinoelämän keskusliiton ja sen jäsenliittojen talona tunnettu Eteläranta 10 on yksi Helsingin vilkkaimmista ja tärkeimmistä neuvottelukeskuksista.

Suomen ensimmäisen Michelin-tähden vuonna 1987 ansainnut Eteläranta 10:ssä toiminut Palace on yli 60 toimintavuotensa aikana antanut kannukset useille Suomen menestyneimmille keittiömestareille. Palace avautuu uudelleen Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlien arvokkaaksi näyttämöksi.

Eteläranta kymppi saa julkisivu- ja kattoremonttinsa jälkeen uuden ravintoloitsijan operoimaan kokous- ja neuvottelutilojaan sekä ravintola Palacea. Uudeksi ravintoloitsijaksi elokuun alusta lähtien on valittu Royal Ravintolat.

Ravintola Palace suljettiin koko talon remontin takia joulukuussa 2016 ja sen ovet avataan uudelleen marraskuussa 2017.

Arkkitehti Viljo Rewellin suunnittelema, mereltä päin katsottuna valtamerilaivaa muistuttava funktionalistinen rakennus valmistui vastaanottamaan Helsingin olympialaisten vieraita vuonna 1952.

Modernismia edustavaa rakennusta luonnehditaan usein suomalaisen taideteollisuuden käyntikortiksi, jonka kaikki ulkopinnat entisöidään talon viime keväänä alkaneessa laajassa julkisivu- ja kattoremontissa.

Rakennuksessa sijaitsi aiemmin myös Hotelli Palace, mutta nykyisin Elinkeinoelämän keskusliiton ja sen jäsenliittojen operoima Eteläranta 10 pitää sisällään toimisto- ja neuvottelutiloja.

Helsingin kaupunkikuvaan oleellisesti kuuluva ja Etelärannan maamerkkinä toimiva Palace-nimikyltti saa remontin yhteydessä uuden led-valotekniikan ja sen pinnat entisöidään alkuperäiseen loistoonsa. Kyltti lasketaan helmikuun aikana entisöitäväksi ja nostetaan takaisin Eteläranta kympin katolle Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhliin mennessä.

Lue lisää

Katso kaikki