Rauman telakan monitoimihalli harjakorkeudessa – Talotekniikka mahdollistaa tilojen lämmittämisen vyöhykkeittäin

Rauman telakan uusi monitoimihalli. Kuva: SRV

Yksi Rauman suurimmista teollisuusrakennuksista valmistuu joulukuussa. Harjannostajaisia vietettiin eilen, kertoo SRV tiedotteessaan.

SRV rakentaa parhaillaan Rauman telakka-alueelle uutta monitoimihallia. Hallin rakennuttaa Rauman kaupungin ja Rauma Marine Constructionsin (RMC) omistama kiinteistöyhtiö. Valmistuessaan halli tarjoaa tilat viranomaisaluksien rakentamiselle. Hallia on tarkoitus hyödyntää myös matkustaja-autolauttojen rakentamisessa.

Hallin rakennustyöt aloitettiin vuoden 2021 marraskuussa, ja peruskivi muurattiin helmikuussa 2022. Kevään ja kesän aikana työmaalla on tehty betoni- ja teräsrunkoasennukset sekä vesikattotyöt. Tällä hetkellä työmaalla tehdään sisävalmistustöitä 40 henkilön voimin. Monitoimihalli valmistuu joulukuussa 2022 ja halliin liittyvä toimistokokonaisuus helmikuussa 2023.

Uusi halli on keskeisessä roolissa Suomen meripuolustuksen kannalta oleellisten Laivue 2020 -hankkeen neljän monitoimikorvetin rakentamisessa. Alukset rakennetaan turvallisuussyistä sisätiloissa.

− Monitoimikorvettien rakentaminen työllistää erilaisissa tehtävissä toimivia laivanrakennuksen ammattilaisia 3 600 henkilötyövuoden edestä, ja on tärkeää, että meillä on käytössä ajanmukaiset tilat projektin onnistumisen varmistamiseksi, toteaa RMC:n väliaikainen toimitusjohtaja Mika Laurilehto tiedotteessa.

− Yhteistyö tilaajan kanssa on sujunut hyvin, ja ammattitaitoinen henkilöstö työmaalla on varmistanut hankkeen sujuvan etenemisen sekä kohteen vaatimat erityisratkaisut. Esimerkiksi hallin kolme IV-konehuonetta tehtiin poikkeuksellisesti IV-toimittajan tiloissa täysin valmiiksi sisäpintoineen ja koneasennuksineen. Tämän jälkeen konehuoneet nostettiin paikalleen hallin katolle ja liitettiin hallin tekniikkaan, kertoo projektipäällikkö Eerik Leivo SRV:ltä.

Syyskuun aikana työmaalla aloitetaan hallin päätyyn asennettavien kymmenien metrien korkuisten ja levyisten nosto-ovien asennustyöt sekä talotekniikkatyöt. Talotekniikan avulla tiloja voidaan hyödyntää muuntojoustavasti ja tehokkaasti tuotannon tarpeiden mukaan lohkoittain. Tämä mahdollistaa tilojen lämmittämisen käytön mukaan vyöhykkeittäin.

Halli on valmistuessaan 186 metriä pitkä, 44 metriä leveä ja 32 metriä korkea. Kokonaistilavuudeltaan yli 226 000 kuution hallista tulee yksi Rauman suurimmista teollisuusrakennuksista. Hallin kokonaiskustannus on noin 26 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Katso kaikki