Rambollin liikevaihto kasvoi alkuvuonna

Ramboll vastaa Helsingin Kamppiin rakennettavan uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakennesuunnittelusta. Kuva: PES-Arkkitehdit

Suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Rambollin vuoden ensimmäisen puoliskon liikevaihto kasvoi 10,4 prosenttia 1 055,4 miljoonaan euroon. Orgaaninen kasvu oli 8,3 prosenttia. Tämä on konsernin suurin orgaaninen puolivuotiskasvu kymmeneen vuoteen, kertoo Ramboll Finland Oy tiedotteessa.

Kasvua vauhdittivat erityisesti kestävän kehityksen ratkaisut, kuten siirtymä vihreään energiaan ja vähähiilinen rakentaminen.

Konsernin vuoden 2022 tulos ennen liikearvopoistoja oli 50,2 miljoonaa euroa ja suhteellinen kannattavuus 4,8, mikä on samalla tasolla kuin edellisvuoden vastaavana ajanjaksona. Tilauskanta kasvoi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 10 prosenttia 1,1 miljardiin euroon.

Suomessa yhtiön vuoden ensimmäisen puoliskon liikevaihto oli 128 miljoonaa euroa.

− Tilauskantamme on hyvä, mutta uudet hankkeet ovat osin käynnistyneet ennakoitua hitaammin. Kestävä kehitys ohjaa palveluidemme kehittämistä myös Suomessa. Alkuvuonna kasvatimme merkittävästi strategisen vastuullisuuskonsultoinnin, energiakonsultoinnin ja raideliikenteen osaamistamme, sanoo Ramboll Finland Oy:n toimitusjohtaja Maija Jokela tiedotteessa.

Konsernin liiketoiminnoista erityisesti energia, rakentamissuunnittelu ja johdon konsultointi kasvoivat vahvasti. Maantieteellisesti yhtiö menestyi Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Myös Tanskassa ja Norjassa kasvu oli vahvaa.

Vuodelle 2022 Ramboll odottaa viime vuotta parempaa kasvua ja tulosta. Vuoteen 2025 mennessä Ramboll-konserni odottaa saavuttavansa 2,3 miljardin euron liikevaihdon ja työllistävänsä noin 20 000 henkilöä.

Seuraavien neljän vuoden aikana Ramboll aikoo investoida yli 300 miljoonaa euroa yritysostoihin ja innovaatioihin.

Lue lisää

Katso kaikki