Kuva: Mikael Lindén
Kuvateksti: Ramboll Village ulkoa.

Ramboll Village on energiatehokkuuden edelläkävijä

Suunnittelu- ja konsultointialan yritys Rambollin uusi toimitila Ramboll Village on valmistunut Espoon Leppävaaraan.

19 000 kerrosneliön laajuisessa toimitilassa tulee työskentelemään yli 1000 yrityksen pääkaupunkiseudun asiantuntijaa.

Hankkeen kantavana visiona on ollut suunnitella Ramboll Villagesta energiatehokas ja älykäs rakennus. Lähes 90 prosenttia rakennuksen kokonaisenergiantarpeesta tuotetaan maalämpöä hyödyntävällä hybridilämpöpumppuratkaisulla, ja samalla järjestelmällä tuotetaan myös noin 80 prosenttia kiinteistön jäähdytysenergiantarpeesta.

”Tämän ansiosta pystymme käyttämään lähellä tuotettua paikallista energiaa. Lisäksi koko toimitilan sähkön- ja energiantuotantoon hyödynnetään aurinkopaneeleillamme tuotettua energiaa”, kertoo hankekehitysjohtaja Kari Melander Rambollilta.

Uusien vuoden 2018 alussa voimaan tulleiden lähes nollaenergiamääräysten mukaisessa energialuokittelussa toimitila yltääkin parhaaseen A-luokkaan.

”Sen lisäksi, että on valittu tehokkaat ratkaisut ja suunniteltu hyvin, on huolehdittava myös toiminnan varmistamisesta. Seuraamme jatkuvasti, miten ratkaisut toimivat ja reagoimme ja teemme muutoksia säätöihin tarpeen mukaan.”

Suunnitteluvaiheesta lähtien huomioitu rakennuksen kokonaisuuden hallinta mahdollistaa sen, että vaikka Ramboll Village on energiatehokas, se on samalla myös terveellinen työympäristö, jossa sisäilman laatu korostuu. Toimitilan terveellisyyteen vaikuttavat lisäksi materiaali- ja valaistusratkaisut sekä akustiikka.

Ilmastonmuutoksen myötä rakennushankkeissa tullaan tulevaisuudessa kiinnittämään entistä enemmän huomiota niiden energiaratkaisuihin, ja Ramboll Villagen tyyliset energiaratkaisut lisääntyvät.

”Me olemme tässä edelläkävijänä ja uskon, että tulevaisuudessa tällaisten paikallisten energianlähteiden käyttö lisääntyy. Rakennusten energiatehokkuus ja energiaratkaisut vaikuttavat kiinteistöjen arvoon”, Melander ennustaa.

Jätä kommentti

*

*