Ekaluokkalaisen vanhempi voi saada koulunaloitusvapaata

Ramboll tarjoaa 1-3 päivän palkallista vapaata työntekijöilleen, joiden lapsi aloittaa tänä syksynä koulutiensä.

Ramboll tarjoaa 1-3 päivän palkallista vapaata työntekijöilleen, joiden lapsi aloittaa tänä syksynä koulutiensä.

Suunnittelu- ja konsultointialan yritys Rambollissa työskentelevät ekaluokkalaisten vanhemmat saavat 1-3 päivän palkallisen vapaan lapsen aloittaessa koulunkäynnin. Vapaa on käytössä ensi kerran tänä syksynä.

Koulunaloitusvapaan tarkoitus on tukea vanhempaa olemaan paremmin läsnä pienen koululaisen arjessa peruskoulun ensimetreillä. Rambollille se on yksi konkreettisista tavoista rakentaa ihmislähtöistä työilmapiiriä.

”Moni työntekijämme elää ruuhkavuosiaan, jolloin hektinen ja toisinaan myös kuormittava asiantuntijatyö on sovitettava yhteen yksityiselämän velvollisuuksien kanssa. Haluamme työnantajana tukea työn ja yksityiselämän tasapainoa”, kertoo Rambollin henkilöstöjohtaja Minna Koisti.

”Uskomme, että tällaiset panostukset työntekijöihimme sitouttavat ja auttavat heitä jaksamaan paremmin omassa työssään”, Koisti kuvaa.

Ramboll tukee työn ja yksityiselämän yhdistämistä myös muilla tavoin. Käytössä ovat muun muassa sairaan lapsen hoitopalvelut ja omaishoito-, vuorottelu- ja opintovapaat.

Rambollilla on Suomessa 2 300 työntekijää. Yritys arvioi koulunaloitusvapaan koskevan tänä syksynä noin sataa työntekijäänsä.

 

Lue lisää

Katso kaikki