Ramboll saavutti kasvutavoitteensa alkuvuonna

Suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Rambolli kasvoi orgaanisesti 7,1 prosenttia vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Ramboll-konsernin liikevaihto oli alkuvuonna 762,5 miljoonaa euroa, mikä on hieman enemmän kuin vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla (2017: 730,2). Yhtiön orgaaninen kasvu oli 7,1 prosenttia, kun se viime vuoden vastaavana ajanjaksona oli 0,5 prosenttia. Tulos ennen liikearvopoistoja (EBITA) oli 36,9 (37,5) miljoonaa euroa ja suhteellinen kannattavuus (EBITA-%) 4,8 (5,1) prosenttia.

Vuoden ensimmäisen puoliskon tilauskanta oli 886 miljoonaa euroa, mikä on 17 prosenttia enemmän verrattuna vuoden 2017 lopun 752 miljoonaan euroon. Konsernilla on positiiviset odotukset koko tilikaudelle, sillä kaikilla sen liiketoiminta-alueilla on vankka tilauskanta. Ramboll-konsernin työtekijämäärä kasvoi viime vuonna yli 700 henkilöllä. Yhtiön palveluksessa on nyt yli 14 000 työntekijää.

”Ensimmäisen vuosipuoliskon tuloksemme osoittaa, että strategiset ohjelmamme ja kasvutoimenpiteemme ovat olleet kannattavia. Parannus on ollut huomattavaa Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Lähi-idässä ja Aasiassa sekä Ympäristö- ja terveystoimialalla. Myös Norjassa orgaaninen kasvu parani ilahduttavasti. Tanskassa toiminnassamme sen sijaan näkyy se, että julkisia investointeja liikenteeseen ja energia-alaan on vähennetty”, Rambollin toimitusjohtaja Jens-Peter Saul sanoo.

”Olemme päässeet kasvutavoitteisiin myös Suomessa. Jatkamme Winning together -strategiamme toteuttamista varmistaaksemme kannattavan kasvun ja asemamme vahvistumisen digitaalisen kehityksen eturintamassa”, Ramboll Finlandin toimitusjohtaja Kari Onniselkä sanoo.

Mittavia projekteja ympäri maailmaa

Ramboll sai alkuvuonna toteutettavakseen useita näkyviä hankkeita ympäri maailmaa. Yhdysvalloissa yhtiö solmi Stanfordin yliopiston kanssa yhteistyösopimuksen vesiteknologian ratkaisujen kehittämisestä Tanskaan. Samoja ratkaisuja on tarkoitus soveltaa myös Kalifornian uudessa pohjavesiohjelmassa.

Tanskassa Ramboll voitti kilpailun, jossa haettiin suunnitelmaa maan korkeimmasta asuinrakennuksesta. Aarhusin satama-alueelle nousevan ikonisen rakennuksen toteuttaminen vaatii poikkeuksellista suunnitteluosaamista, ja yrityksen pilvenpiirtäjäasiantuntemus painoikin paljon voittajan valinnassa.

Kesäkuussa yhtiö valittiin yhdessä Sitowise Oy:n ja Pöyry Finland Oy:n kanssa Espoo–Salo-oikoradan suunnittelukonsultiksi. Ratavälille suunnitellaan 95 kilometriä täysin uutta junarataa. Oikorata on osa Helsinki–Turku nopea junayhteys -hanketta, jonka muut osat ovat Espoo-rata, Salo–Turku-rataväli ja Turun ratapihat.

Huhtikuussa Ramboll valittiin suunnittelemaan Porvooseen uusi siirtovesijohto. Porvoon vesi varautuu turvaamaan kaupungin asukkaiden ja teollisuuden vedensaannin rakentamalla siirtovesijohdon Helsingistä Porvooseen, sillä alueen nykyisten vedenottamoiden rinnalle tarvitaan lisäkapasiteettia. Rakentamisen on määrä käynnistyä vuonna 2020 ja sen arvioitu kesto on 2-4 vuotta. Intiassa Ramboll voitti merkittävän sopimuksen maan pisimmän merisillan detaljisuunnittelusta ja rakennushankkeen teknisestä tuesta.

 

Jätä kommentti

*

*