Ramboll Finlandista Vuoden 2019 sähkösuunnittelija

Ramboll Finland Oy on valittu Vuoden 2019 sähkösuunnittelijaksi. 

Ramboll Finland Oy on valittu Vuoden 2019 sähkösuunnittelijaksi.

Valinta julkistettiin Sähköisen talotekniikan rakennuttajaseminaarissa Suomalaisella Klubilla. Kunniakirjan vastaanottivat Ramboll Finlandin Kiinteistöt ja rakentaminen -liiketoimintojen johtaja Juha Valtari sekä Sähkötekniikka-sektorin johtaja Seppo Mäki-Pollari ja yksikönpäällikkö Timo Keto.

Edistyksellisellä sähköisellä talotekniikalla on merkittävä rooli Suomen pyrkimyksissä kohti nykyistä parempaa energiatehokkuutta ja hiilivapaata yhteiskuntaa hallitusohjelmassakin esitetyin tavoittein.

RAKLI ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry valitsevat Vuoden sähkösuunnittelijan ja nostavat näin esiin esimerkillisesti toimivia sähkösuunnitteluyrityksiä ja sähkösuunnittelijoiden työn osaamisvaatimuksia. Esimerkillisyys tarkoittaa huippuosaamista, asiakaslähtöisyyttä, tinkimätöntä laatua, kehittyneitä työskentelytapoja ja muun muassa korostunutta yhteiskuntavastuullisuutta.

Sähkösuunnittelun osaajia Rambollilla. Vasemmalta Ville Hakanen, Henry Laitinen ja Martti Kivilä.

Hyödyksi ihmisille, hyödyksi yhteiskunnalle

Rambollin toiminnan ohjenuorana on alusta alkaen ollut eettisyys. Kestävä kehitys on strategian keskiössä. Ramboll Finland toimii yhteisten arvojen mukaisesti sitoutumalla kestävän kehityksen periaatteisiin ja ihmisten sekä yhteiskunnan työ- ja elinolosuhteiden edistämiseen.

Mäki-Pollari näkee sähköisen talotekniikan palveluna ja työn palvelumuotoiluna. 

”Vaadimme itseltämme paljon, kun suunnittelemme aikaa kestäviä, ihmisiä ja ympäristöä kunnioittavia ratkaisuja”, Mäki-Pollari sanoo.

Vahva arvomaailma näkyy myös henkilöstön johtamisessa. Yrityksen toimintaa arjessa kuvaa sana ”yhdessä”.

”Se tarkoittaa muun muassa sitä, että huolehdimme toisistamme kiireidenkin keskellä”, Valtari sanoo.

Juuret syvällä suomalaisessa insinööritaidossa

Ramboll Finland on yksi Suomen suurimmista sähkösuunnittelutoimistoista. Osana kansainvälistä tanskalaista Ramboll Groupia – toimintaa 35 maassa – Ramboll Finlandin juuret ovat syvällä suomalaisessa insinööritaidossa.

Yrityksen historiaan kuuluu vahva kasvu yritysostojen kautta: insinööritoimistoja hankittiin tiuhaan tahtiin eri puolilta Suomea jo ennen konserniin liittymistä. Suomalaisten osaaminen on huomattu.

”Meidät on valittu vuosina 2014, 2015, 2018 ja 2019 konsernin parhaaksi Liiketoimintayksiköksi ja vuosina 2016 ja 2017 olimme hopealla. Meitä arvostetaan ja kuunnellaan ja osaamistamme hyödynnetään laajasti”, Valtari sanoo.

Tietomallinnusta ja työtä osaajille

Rambollin osaaminen ja työmenetelmät mahdollistavat tarttumisen teknisesti vaativiin ja haastaviin suunnitteluprojekteihin. Työssä hyödynnetään sähkösuunnitteluun kehitettyä suunnittelualustaa.

BIM-tietomallinnuksen saralla Ramboll kehittää esimerkiksi digitaalinen kaksonen -mallinnusta asiakkaidensa hyödyksi.

Rambollin referensseihin kuuluvat muun muassa Helsingin keskustakirjasto Oodi, Pasilan Tripla, Vuosaaren satama, Uusi lastensairaala, Helsingin Olympiastadionin peruskorjaus, Amos Rex, Finavia Terminaali 2, VTT Ydinturvatalo, Tampereen Kansi ja Areena, Kalasatama REDI ja Keski-Suomen Sairaala Nova.

Rakentamisen kasvubuumi on johtanut työvoimapulaan myös sähkösuunnittelussa. Ramboll Finlandillakin on avoinna kymmeniä asiantuntijatehtäviä. Valtarin mukaan osaamisvaateista ei tingitä.

”Haemme aina alamme parhaita osaajia. Suuntaamme katseita myös kansainvälisiin osaajiin, korkeakoulutettuihin henkilöihin, joilla on alamme kokemusta tai jotka ovat valmistumassa tekniselle alalle.”

Ramboll Finlandin isoin toimipaikka Ramboll Village sijaitsee Espoon Perkkaalla.

VUODEN 2019 SÄHKÖSUUNNITTELIJA -VALINNAN PERUSTEET:

Ramboll Finland Oy

  • Suomen johtavia täyden palvelun sähkösuunnittelutaloja
  • Kattaa perussähköistyksen lisäksi kaikki taloteknisen suunnittelun erikoisalueet
  • Jatkuvasti kehittyvät työmenetelmät
  • Edelläkävijä BIM-tietomallinnuksen käytössä asiakkaiden hyödyksi
  • Kaiken suunnittelun laadunvalvonta perustuu ISO 9001-laadunvarmistusjärjestelmään
  • Tunnettu suurten vaativien kohteiden suunnittelijana
  • Referenssilistassa merkittäviä kohteita

Ramboll Finlandin valikoima kattaa talotekniikan osalta perussähköistyksen lisäksi kaikki taloteknisen suunnittelun osa-alueet, kuten sähkö- ja tietojärjestelmät, LVI-järjestelmät ja rakennusautomaation. Rambollin Talotekniikkasuunnittelussa työskentelee 360 asiantuntijaa, joista 160 tekee työtään sähkösuunnittelun parissa.

Ramboll Finlandissa on 2 400 työntekijää. Liikevaihto oli viime tilikaudella 227 miljoonaa euroa. Yrityksen toimitusjohtaja on Kari Onniselkä.

Lue lisää

Katso kaikki