Raksystems Group laajentaa toimintaansa asuntokaupan kuntotarkastuksiin myös Ruotsissa ostamalla Independia Groupin

Pohjoismaiden johtava kiinteistöjen hyvinvoinnin asiantuntija ja Suomen johtava asuntokaupan kuntotarkastuksien, sisäilmatutkimuksien ja kiinteistöjen ympäristösertifiointien laatija Raksystems Group laajentaa palvelutarjontaansa myös Ruotsissa kuluttajille suunnatuissa asiantuntijapalveluissa ostamalla Independia Groupin.

Asuntokaupan kuntotarkastusten uranuurtaja Raksystemsistä tulee yritysostolla yksi Ruotsin suurimmista kuntotarkastusyhtiöistä. Kaupan jälkeen Raksystems on vuositasolla mukana yli 20 000 kuntotarkastuksessa sekä -tutkimuksessa Pohjoismaissa.

Independia Group on yksi Ruotsin suurimmista kuluttajien asuntokaupan kuntotarkastuksia tekevistä sekä piilovirhevakuutuksia välittävistä yrityksistä. Yrityskaupan täytäntöönpanopäivä on helmikuussa 2021.

Kaupan myötä Raksystems Group tarjoaa Suomessa sekä Ruotsissa palveluita kolmella palvelualueella: Green Building Services, Inspections & Surveys sekä Project Services. Ruotsin palveluportfolio kattaa samat kiinteistöjen hyvinvointiin liittyvät palvelut kuin Suomessa keskittyen kiinteistöjen kuntotarkastuksiin ja -tutkimuksiin, ympäristösertifiointeihin sekä vihreän rakentamisen ja projektinjohdon palveluihin.

Independia Groupin oston myötä Raksystems pystyy myös Ruotsissa tarjoamaan uutena palveluna kuluttajien asuntokaupan ja asumisen palvelut sekä asuntokaupan yhteydessä tarjottavan piilovirhevakuutuksen.

Vuonna 1995 perustettu Independia Group aloitti toimintansa asuntokaupan kuntotarkastuksilla ja asuntokaupan yhteyteen tarjottavalla piilovirhevakuutuksella. Menestyksekkään kasvun myötä palvelutarjonta on laajentunut mm. energiatodistuksiin.

Yhtiön liikevaihtoennuste vuodelle 2020 on noin 60 miljoonaa kruunua. Independia Groupin 100 asiantuntijan verkosto kattaa koko Ruotsin.

– Asuntokaupan kuntotarkastukset ovat aina olleet Raksystemsin toiminnan ydin ja Independia Groupin osto laajentaa tarjontaamme tällä palvelualueella myös Ruotsiin. Nyt voimme palvella myös ruotsalaisia kuluttaja-asiakkaita. Odotan innolla täysin uuden kohdeyleisön avaamista uudessa maassa, Raksystems Groupin CEO Marko Malmivaara kertoo.

– Independia Groupille avautuu mielenkiintoisia mahdollisuuksia laajentaa palvelutarjontaamme ja tarjota yhteistyössä Raksystems Groupin muiden tytäryhtiöiden kanssa yhä laajempia palvelukokonaisuuksia, Independia Groupin toimitusjohtaja Sanna Hayson kertoo.

– Hyödyntämällä yhteistä palveluvalikoimaamme voimme nyt entistä suuremmassa määrin varmistaa kiinteistöjen ja niiden omistajien sekä käyttäjien hyvinvoinnin.

Raksystems Group kasvaa voimakkaasti ja aloittaa vuoden 2021 vahvasti yrityskaupalla. Raksystems Group palvelee suomalaisia ja ruotsalaisia asiakkaita vihreän rakentamisen, kiinteistöjen tutkimusten, tarkastusten ja sertifiointien saralla sekä rakennuttamisen, valvonnan ja suunnittelun palveluilla.

Raksystems Groupin pro forma liikevaihto nousee kaupan jälkeen noin 60 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärä noin 540 asiantuntijaan. Yrityskauppa vahvistaa Raksystems Groupin asemaa Pohjoismaiden johtavana kiinteistöjen hyvinvoinnin asiantuntijana.

Lue lisää

Katso kaikki