Raksystems GBP:stä LEED Proven Provider

Raksystems GBP on saavuttanut kansainvälisen LEED-ympäristöluokituksen Proven Provider -statuksen. Status on ensimmäinen koko Pohjois-Euroopassa.

LEED Proven Provider -organisaatioita on maailmanlaajuisesti 116, joista 10 Euroopassa ja 90 LEEDin kotimaassa Yhdysvalloissa. Statuksen on myöntänyt Green Business Certification Inc. (GBCI), joka vastaa muun muassa LEED-ympäristöluokitusten arvioinneista maailmanlaajuisesti.

LEED Proven Provider -status oikeuttaa tavanomaista nopeampaan kolmannen osapuolen arviointiprosessiin hankevaiheen LEED-ympäristöluokituksissa.

Raksystems GBP on lisäksi ollut LEED:n taustaorganisaation US Green Building Councilin jäsen jo vuodesta 2011. Raksystems GBP:llä on myös kattava edustus Finnish Green Building Councilin (FiGBC) ympäristöluokitusten asiantuntijaryhmissä.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on kiinteistöjen ympäristöluokitusjärjestelmä, joka tarjoaa työkalun ja kriteeristön rakennuksen ympäristö- ja energiatehokkuuden kokonaisvaltaiseen arviointiin. LEED on kolmannen osapuolen U.S. Green Building Councilin kehittämä ja ylläpitämä sertifikaatti, joka vahvistaa, että kohde on suunniteltu ja rakennettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

LEED-ympäristöluokituksessa on neljä luokitustasoa: Certified, Silver, Gold ja Platinum. Tasojen saavuttaminen riippuu sekä pakollisten kriteerivaatimusten täyttämisestä että muista kriteereistä saavutettavan kokonaispistemäärän perusteella.

Suomessa on noin 240 LEED-sertifioitua kohdetta, joista 80 prosentissa Raksystems GBP on ollut mukana. Raksystems GBP on konsultoinut yhteensä 35 saavutettua LEED-sertifiointia Suomessa, Baltiassa ja Yhdysvalloissa vuonna 2020.

Sertifioituja kohteita ovat muun muassa: Kauppakeskus REDI, Kauppakeskus Tripla, Kauppakeskus Sello, Kastellin monitoimitalo ja Nokian Tyres Dayton tehdas Yhdysvalloissa.

Lue lisää

Katso kaikki