Rakennuttajayhtiö Lakealle tontteja pääkaupunkiseudulta

Pohjalaislähtöinen Lakea aikoo rakennuttaa kerrostalot Espoon Suurpeltoon ja Kiloon. Helsingin Verkkosaareen taas on tulossa älykkäitä energiajärjestelmiä ja kierrätystä hyödyntävä kerrostalo.

Rakennuttajayhtiö Lakealle on myönnetty tontit Espoon Kilosta ja Suurpellosta. Kiloon on tarkoitus rakentaa 5-kerroksinen kerrostalo. Espoon Suurpeltoon Lakea kaavailee 6-kerroksista kohdetta.

”Suuntaamme entistä vahvemmin kasvukeskuksiin ja etsimme kiinnostavia tontteja erityisesti pääkaupunkiseudulta. Espoossa on asunnoille kovasti kysyntää”, Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila sanoo.

Kilon kohteeseen on suunnitteilla 39 huoneistoa, joiden asuntokoot vaihtelevat 30–75 neliömetrin välillä. Suurpellon kerrostaloon on tulossa 70 huoneistoa, ja asuntokoot vaihtelevat 30–90 neliömetrin välillä.

Kohteiden rakennustyöt käynnistyvät arviolta keväällä 2020, ja kerrostalojen arvioitu valmistumisaika on keväällä 2021.

Verkkosaareen suunnitteilla energiatehokas kerrostalo

Lakea sai hiljattain tontin myös Helsingin Verkkosaaresta, johon se aikoo rakennuttaa 7-kerroksisen, 55 asunnon Hitas-kohteen.

Tällä hetkellä Lakea odottaa, että Helsingin kaupunki saa alueen infran kuntoon. Sen jälkeen alkaa kerrostalon suunnittelu.

Kaupunki velvoittaa tontinluovutusehdoissa, että tontille rakennettavassa talossa tulee olla älykkäät energiajärjestelmät ja esimerkiksi putkikeräysjärjestelmä, josta jätteet siirtyvät suoraan maanalaista putkistoa pitkin keräysasemalle. Tontinluovutusehtojen myötä kohteeseen on tulossa myös paljon kolmioita ja sitä suurempia asuntoja.

”Helsingissä asuntokysyntää riittää, ja onneksi saimmekin tämän tontin. Haluamme vakiinnuttaa asemaamme myös pääkaupunkiseudun toimijana”, Mantila kertoo.

Verkkosaaren kerrostalon asuntojen koot vaihtelevat noin 34–90 neliömetrin välillä. Rakennustyöt on tarkoitus käynnistää syksyllä 2021. Verkkosaaren kohde on Lakean toinen Hitas-uudiskohde.

Ensimmäinen Hitas-kohde, kutsukilpailun voittanut Jätkäsaaren Lakeanpuisto valmistuu syksyllä 2019.

Lakea suunnittelee parhaillaan puukerrostaloa myös Vantaan Puu-Kivistöön. Lakean ensimmäinen pääkaupunkiseudulle rakennuttama kerrostalo valmistui Vantaan Keimolanmäkeen 2017.

Jätä kommentti

*

*