Rakennusten energiaseminaarissa palkittiin Maarit Haakana ja Pekka Metsi – Metsi: ”Talotekniikka rocks”

Pro Energia -palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa, Scanvac Award -palkinto myönnetään joka toinen vuosi.

Risto Kosonen ja Pekka Metsi Rakennusten energiaseminaarissa 31.10.2023. Kuva: Piritta Vainio

31.10.2023 järjestetyssä Rakennusten energiaseminaarissa palkittiin ympäristöneuvos Maarit Haakana Pro Energia -palkinnolla. Palkinto myönnetään tunnustuksena poikkeuksellisen omistautuneesta ja merkittävästä työstä energiatehokkuuden ja kestävän kehityksen edistämisessä. Pro Energia -palkinto jaettiin nyt ensimmäisen kerran, ja sen myönsi Finvac ry. 

Haakana on toiminut ympäristöneuvoksena ympäristöministeriön rakennetun ympäristön osastolla vuodesta 2000 lähtien. Hän oli vuosia rakennusten energiatehokkuusdirektiivin kansallinen yhdyshenkilö, ja hän koordinoi direktiivin toimeenpanoa, kertoo Finvac tiedotteessaan.

– Maarit Haakana on ollut keskeinen vaikuttaja suomalaisten rakennusten energiatehokkuuden parantamisessa. Kehitystyö on vaatinut poikkeuksellista sitoutumista ja yhteistyötä niin suomalaisten sidosryhmien kuin myös Euroopan komission kanssa. Tehdyn työn tulokset näkyvät Suomen rakennuskannassa nyt ja myös seuraavien vuosikymmenien aikana. Tällä kaikella työllä on suuri merkitys kestävän kehityksen edistämisessä, sanoo Finvac ry:n puheenjohtaja Risto Kosonen tiedotteessa.

– On suuri kunnia olla ensimmäisen Pro Energia -palkinnon saaja. Tunnustus yli kahdenkymmenen vuoden aikana tehdystä työstä lämmittää suuresti. Olen kiitollinen hyvästä yhteistyöstä alan toimijoiden kanssa näinä vuosina. Hyvää yhteistyötä tarvitaan jatkossakin, jotta varmistamme Suomen rakennusten energiatehokkuuden paranemisen edelleen, toteaa Maarit Haakana tiedotteessa.

Maarit Haakana Rakennusten energiaseminaarissa 31.10.2023. Kuva: Piritta Vainio

Scanvac Award -palkinto Pekka Metsille 

Scanvac Award -palkinto jaettiin Granlund Oy:n toimitusjohtaja Pekka Metsille. Palkinto myönnetään joka toinen vuosi pohjoismaiselle yksityishenkilölle, yritykselle tai organisaatiolle, joka on antanut merkittävän panoksensa lvi-teknologian alalle. Palkinnon myöntää Scanvacin hallitus, kertoo Finvac tiedotteessa.

Metsi on vuosien aikana antanut arvokkaan panoksensa lvi-alan kehitykselle ja tutkimukselle Suomessa. Hän on myös tukenut vahvasti yritysten ja yliopistojen välistä yhteistyötä. Metsillä on ollut merkittävä rooli myös uusien palveluiden, prosessien ja suunnittelutyökalujen käyttöönotossa rakennus- ja kiinteistöalalla, tiedotteessa kerrotaan.

– Pekka Metsi on osoittanut esimerkillään, että usein perinteisiä rakennus- ja kiinteistöalan toimintamalleja voidaan muuttaa ja kehittää ottamalla käyttöön tutkimuspohjaisia ratkaisuja. Teollisuus tarvitsee edelläkävijöitä, ja Pekka Metsi on ehdottomasti yksi heistä, Scanvacin puheenjohtaja Risto Kosonen sanoo tiedotteessa.

– On suuri kunnia saada tällainen huomionosoitus Scanvacilta, organisaatiolta, joka tekee tärkeää työtä talotekniikan profiilin kohottamiseksi Pohjoismaissa. Kiitos kaikille, jotka ovat mukana talotekniikan ilosanoman levittämisessä. Varsinkin Talotekniikka 2030 -ohjelma Suomessa antaa uskoa, että asia edistyy. Kaikki talotekniikan osapuolet on saatu mukaan, ja yhteistyö yritysten ja tutkijoiden välillä on lähtenyt hienosti liikkeelle. ”Talotekniikka rocks” varsinkin tulevaisuudessa. Jatketaan yhdessä työtä sen eteen, Metsi sanoo tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki