Rakennusteho kasvatti liikevaihtoaan 72 %

20 vuotta toiminut oululainen Rakennusteho kasvatti liikevaihtoaan peräti 72,3 % vuonna 2016. Yrityksen vuoden 2016 liikevaihto oli 75,5 miljoonaan euroa ja se rekrytoi 70 uutta työntekijää.

Toimitusjohtaja Jaakko Moilasen mukaan kasvun taustalla on paitsi alan suotuisa kehitys myös Rakennustehon laatuajattelu. Hän odottaa tältä vuodelta maltillisempaa 30 % kasvua. Uusia työntekijöitä yritys on palkannut alkuvuonna jo parikymmentä.

”Viime vuonna kasvuun kääntynyt uudisrakentaminen näkyy parantuneena työllisyystilanteena ja rakennusalan tervehtymisenä. Rakennustehon alaansa terhakampi kasvu taas perustuu laatuajatteluumme, jossa kohteilla on oltava aikaa kestävää persoonallisuutta ja ne pyritään rakentamaan oman sitoutuneen henkilöstön voimin aina kun mahdollista. Tartumme myös ripeästi toimeen. Tälle ajattelullemme on ilahduttavasti kasvavaa kysyntää”, Moilanen sanoo.

Moilasen mukaan myös pääkaupunkiseudulla aktivoituminen on ryydittänyt Rakennustehon kasvua.

”Olemme mukana kehittämässä esimerkiksi Helsingin Jätkäsaareen ja Sompasaareen monipuolisia uuden asumisen kokonaisuuksia. Oululaisella osaamisella on kysyntää myös pääkaupunkiseudulla”, Moilanen kertoo.

Rakentamisessa hyödynnetään nykyään yhä enemmän elementtejä. Niiden avulla kriittiset rakenteen osat valmistuvat tasalaatuisiksi säältä suojassa. Rakennusteho on jo aiemmin panostanut puuelementteihin, joita tehdään yhtiön omalla tehtaalla. Tuorein lähes 500 000 euron investointi kohdistuu betonielementtien rakennusosatuotantoon.

”Meillä on pari innovaatiota, joiden ansiosta elementtien valmistus on todella korkealaatuista ja tehokasta. Uutta tuotantoamme ostavat myös muut rakennusalan toimijat”, Moilanen sanoo.

Rakennusteho lyhyesti

  • Liikevaihto 75,5 miljoonaa euroa (tilintarkastamaton)
  • Henkilöstöä 250
  • Perustettu 1994
  • Toteutti 720 kotia vuonna 2016
  • Kotipaikka Oulu

Kuvassa: Rakennustehon hanke Punainen Mylly Oulussa.

Lue lisää

Katso kaikki