Rakennuskonevuokrauksen kasvu taittumassa

Teknisen kaupan liitto ennakoi rakennuskonevuokrauksen kasvun jatkuvan kuluvan vuoden alkupuoliskon ajan, mutta laantuvansitten hetkeksi.

Vuosivolyymi jää vuonna 2019 edellisen vuoden tasolle, mutta ensi vuodelle ennakoidaan parin prosentin kasvua. Markkinanäkymät ovat nyt heikommat kuin marraskuun 2018 ennusteessa.

Kehityksen taustalla ovat maailmantalouden ja Suomen talouden heikentyneet näkymät sekä rakentamisen määrän lasku uudistalonrakentamisessa ja infrarakentamisessa.Vuokramarkkinoiden kasvu jatkuu kuluvana vuonna muilla sektoreilla: korjausrakentamisen, teollisuuden, palvelualojen, kuluttajien sekä julkisten hankkeiden vuokrakysyntä kasvaa sekä tänä että ensi vuonna.

Ensi vuonna uudistalonrakentamisen vuokramarkkina laskee edelleen, kuitenkin vähemmän kuin vuonna 2019. Rakennuskoneiden myynti ja tuonti ovat yhä hienoisessa kasvussa, sillä kalustoissa on uusimistarvetta useamman vuoden korkean käyttöasteen takia.

Talousennusteita on pudotettu selvästi kuluneena vuonna. Kansainvälisen talouden riskitekijät ovat edelleen ratkaisematta. Kauppasota, Brexit ja Italian velkaantumisongelma hidastavatkin luottamusta ja talouden kasvunäkymiä. Taantumaa ei kuitenkaan odoteta.

 

Jätä kommentti

*

*