Rakennusautomaation Ouman, Ekonor ja Enerpoint yhdistyvät

Kempeleläiset rakennusautomaatioalan yritykset Ouman Oy ja Ekonor Oy ovat yhdistyneet raumalaisen Enerpoint Oy:n kanssa.  Oumanin ja Ekonorin koko osakekanta on myyty Enerpointin omistavalle holdingyhtiö Etagrene Oy:lle. Yrityskaupan tavoitteena on kasvattaa vientiä.

Uuden konsernin vuosittainen liikevaihto on yli 32 miljoonaa euroa. Kaikki kolme yritystä jatkavat toimintaansa omalla nimellään ja henkilöstöllään, jota on yhtensä 350 henkeä. Konsernin tarjooma kattaa rakennusautomaation tuotevalikoiman säätimistä rakennusautomaatiojärjestelmiin sekä energiansäästön takaaviin palveluihin.

Vuonna 1988 perustettu Ouman Oy valmistaa älykästä ja helppokäyttöistä kiinteistöautomaatiota.  Yhtiö toimii läheisessä yhteistyössä lämmönvaihdin-, ilmastointikoje- ja maalämpöpumppuvalmistajien kanssa. Oumanin liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa.

Ekonor Oy tarjoaa lämmitysenergiansäästöä taloyhtiöille ja kiinteistöomistajille. Toiminta perustuu Mauno Hyvärisen vuonna 2009 patentoimaan Ekonor Lämmönvahti -palveluun.  Ekonorin liikevaihto on  neljä miljoonaa euroa. 

Enerpoint Oy:n palveluja ovat lämpötilasäätö, energiaa säästävä ilmanvaihto, lämmön talteenotto ja lämpöpumpputeknologia. Led-liiketoiminnalle on oma yksikkö Enerlight Oy. Enerpointin liikevaihto on 18 miljoonaa euroa.

www.enerpoint.fi

 

Lue lisää

Katso kaikki