Rakennukset kuntoon suunnitelmallisella hoidolla ja osaavalla korjaamisella

Suunnitelmallinen kiinteistönpito ja osaava korjaaminen ovat avainasemassa, kun 60- ja 70- lukujen asuntojen korjaustarpeita ryhdytään ratkomaan. Näissä toimenpiteissä talotekniikalla on merkittävä rooli, joka korostuu tulevien energiatehokkuusvaatimusten johdosta, LVI-Teknisten Urakoitsijoiden puheenjohtaja Henri Juva totesi liiton syyskokouksessa Helsingissä.
– On helppoa yhtyä Vanhasen hallituksen korjausrakentamisen strategian toimeenpanosuunnitelmaan, jossa todetaan kiinteistöjen ylläpitokulttuurin olevan löyhää ja amatöörimäistä sekä korjausrakentamisen olevan sivuraiteella alan koulutuksessa ja tutkimuksessa, Juva sanoo.
– Ammattimaisuutta on saatava lisää sekä isännöintiin että kiinteistöjen ylläpitoon ja korjaamiseen. Korjausrakentaminen poikkeaa uudisrakentamisesta ja siksi sen tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä alan koulutusta kaikilla tasoilla tulee lisätä pikaisesti, lvi-urakoitsijoiden puheenjohtaja Henri Juva painottaa.
Juva patistaa myös omiaan koulun penkille. – Tulevista töistä ei vanhoilla opeilla ja konsteilla selvitä, hän korosti urakoitsijoille.
Seuraavan parinkymmenen vuoden kuluessa noin 400 000 asuntoa on putkiremontin edessä. Koska asuntokanta uusiutuu hyvin hitaasti, nykyisillä rakennuksilla on energiatehokkuuden parantamisessa ratkaiseva merkitys ja talotekniikalla on korjausrakentamisessa suurin vaikutus energiankulutuksen ja päästöjen vähentämisessä.

Lue lisää

Katso kaikki