Talotekniikkakonserni QMG:lle uusi toimitusjohtaja

Kapulanvaihto Kimmo Liukkosen kanssa tapahtuu maaliskuun alussa.

Tiina Koppinen seuraa Kimmo Liukkosta QMG:n toimitusjohtajana 1.3.2024. Kuva: QMG

Talotekniikkakonserni QMG:n uutena toimitusjohtajana ja Nimlas Groupin johtoryhmän jäsenenä aloittaa 1.3.2024 DI, MBA Tiina Koppinen. Vuodesta 2015 vetovastuussa ollut Kimmo Liukkonen jatkaa puolen vuoden sapattivapaan jälkeen hallitusammattilaisena sekä QMG:n hallituksen erityistehtävissä, kerrotaan QMG:n tiedotteessa.

Liukkonen on omasta pyynnöstään siirtymässä sivuun tehtävästään. Uutena toimitusjohtajana maaliskuun alussa aloittava Koppinen toimii tällä hetkellä Skanskalla toimialajohtajana ja vastaa Skanska Oy:n Itä- ja Pohjois-Suomen alueyksiköistä, liiketoiminnan kehittämisestä ja strategiaprosessista sekä hankekehityksestä, tiedotteessa kerrotaan.

Koppisen 16 vuoden uraan Skanskalla on kuulunut monipuolisia tehtäviä liiketoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä muun muassa projektinjohtoon ja tietomallinnukseen. Koppinen on koulutukseltaan rakennustekniikan diplomi-insinööri ja MBA.

– Siirto QMG:lle talotekniikkaprojektien ja -palveluiden pariin on todella innostavaa. Olen seurannut  talotekniikka-alaa tarkkaan, koska se on keskeinen kumppani rakentajille. Tehtävämme on tukea asiakkaitamme, jotta he saavuttavat ympäristö- ja energiatehokkuustavoitteensa. Modernit ja älykkäät rakennukset toimivat talotekniikalla, ja korjattavat vanhemmat rakennukset tarvitsevat talotekniikkaa uusiutuakseen. QMG on noussut johtavien talotekniikkayhtiöiden joukkoon ja sen vahva paikallisuus on ainutlaatuista. Liittyminen Nimlas Groupiin teki siitä pohjoismaisen toimijan, Koppinen kertoo tiedotteessa.

Kimmo Liukkonen jatkaa QMG:n neuvonantajana

Kimmo Liukkonen pitää puolen vuoden sapattivapaan, kun on luovuttanut tehtävänsä Tiina Koppiselle. Sen jälkeen Kimmo jatkaa työskentelyä hallitusammattilaisena sekä QMG:n hallituksen neuvonantajana muun muassa yrityskauppojen valmistelussa. Hän sanoo QMG:n tarinan olevan nyt hyvässä vaiheessa. Yhdeksän vuoden rupeamaan on hänen kohdallaan mahtunut paljon kiinnostavia hetkiä.

– Tehtäväni oli kasvattaa yritystä nopeasti kohti omistajanvaihdosta. Liikevaihdolla mitattuna olemme kasvaneet 60 miljoonasta 250 miljoonaan euroon. Olemme tehneet yli 50 yritys- ja liiketoimintakauppaa. Adelis tuli pääomistajaksi vuonna 2017 ja KLAR Partners vuonna 2021. Nämä muutokset veivät meitä pitkin askelin kohti alamme terävintä kärkeä. Tänä aikana noin 240 suomalaisesta on tullut Nimlaksen henkilöstöomistajia, Liukkonen summaa tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki