QMG sai uuden henkilöstöjohtajan

Talotekniikkakonserni QMG:n uutena henkilöstöjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä on aloittanut 14.2.2024 Kirsi Aropaltio.

Kuva: QMG

QMG vahvistaa johtoryhmäänsä nimittämällä Kirsi Aropaltion konsernin henkilöstöjohtajaksi. Drivalia Lease Finlandilta QMG:lle siirtyvä Aropaltio on työskennellyt henkilöstöjohtamisen tehtävissä pitkään myös Lindström Groupilla. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri ja kauppatieteiden kandidaatti, kerrotaan QMG:n tiedotteessa.

– Olen toiminut erilaisissa HR-rooleissa jo 20 vuoden ajan. Vastuullani ovat olleet useissa eri yksiköissä ja maayhtiöissä muun muassa henkilöstön kehittäminen, suorituksen johtaminen ja palkitsemispolitiikka sekä kansainvälinen rekrytointi, Kirsi Aropaltio kertoo tiedotteessa.

– QMG:lla painopisteet tulevat liittymään johtamisen ja esihenkilötyön kehittämiseen sekä henkilöstöjohtamisen käytäntöjen ja toimintamallien vahvistamiseen. Odotan, että pääsen toteuttamaan näitä yhdessä muiden QMG:läisten kanssa, hän jatkaa tiedotteessa.

Pohjoismaista ja paikallista yrityskulttuuria rakentamassa

Sekä QMG että muut Nimlas Groupin maayhtiöt Ruotsissa ja Norjassa toimivat hajautetulla rakenteella. Se tarkoittaa, että paikallisilla tytäryhtiöillä on oma identiteetti ja paljon päätösvaltaa omassa liiketoiminnassaan.

– Konsernin poikkeuksellinen rakenne tekee henkilöstöjohtajan tehtävästä erityisen mielenkiintoisen. Jokaisella tytäryhtiöllä on omat vahvuutensa, joita kunnioitamme. Tuemme paikallisten yhtiöiden johtoa yhteisillä käytännöillä muun muassa esihenkilötyössä ja rekrytoinnissa. Aion ensi töikseni perehtyä yhtiöihin ja niiden tapoihin toimia, Kirsi Aropaltio kuvaa tiedotteessa.

– Pohjoismainen toimintaympäristö on minulle hyvin tuttu, ja työskentelytyylit ovat näissä maissa hyvin samantapaisia. Tunnen oloni kotoisaksi keskustelevassa ja erilaisia mielipiteitä arvostavassa ympäristössä, jossa englanti on työkieli ja ruotsillakin on sijansa, hän jatkaa tiedotteessa.

Johtoryhmän vahvistaminen osa kasvustrategiaa

Kirsi Aropaltion nimitys jatkaa QMG:n johdon vahvistamista, josta julkistettiin viime vuoden lopulla Tiina Koppisen tulo toimitusjohtajaksi 1.3.2024 alkaen sekä Vesa Vuopion nimitys vastuullisuus- ja hankintajohtajaksi 15.1.2024 alkaen.

– Johtoryhmän vahvistaminen on QMG:lle kokonaisuudessaan tärkeä ja strateginen askel. Kirsi tuo meille lisää kansainvälisen tason HR-osaamista, joka tukee kasvustrategiaamme. Saamme hänestä henkilöstöjohtamiseen vahvan vastuunottajan, toteaa tiedotteessa QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen, joka siirtyy 1.3. alkaen neuvonantajan rooliin.

Lue lisää

Katso kaikki