QMG Partners ostaa kylmätekniikan urakoitsija Fincoldin liiketoiminnan – ”Kylmä tunnistetaan jo omaksi talotekniikan lajikseen”

Fincold tunnetaan muun muassa elintarvikealan kylmäratkaisujen toteuttajana.

QMG hankkii kylmätekniikan urakoitsija Fincoldin liiketoiminnan. Se liitetään QMG Partnersissa Kylmäkolmoseen, joka nousee kaupan myötä noin 5,5 miljoonan euron liikevaihtoon ja työllistää 30 kylmätekniikan ammattilaista. Kylmäkolmonen palvelee laajaa joukkoa kiinteistönomistajia ja yrityksiä teollisuuden, kaupan ja julkisten palveluiden eri sektoreilla, kertoo QMG tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

Fincold tunnetaan muun muassa elintarvikealan kylmäratkaisujen toteuttajana. Kaupan myötä siirtyy Kylmäkolmoseen kolme ammattilaista ja liikevaihtoa noin 600 000 euroa. Toimitusjohtaja Jukka Kainulainen tulee mukaan QMG:n omistajaohjelmaan.

– Olen erittäin iloinen, että saamme Jukan ja muut Fincoldin kokeneet ammattilaiset porukkaamme. Meillä on samanlainen arvomaailma eli asenne työhön, asiakaspalveluun ja henkilöstöön. Olemme ketteriä ja lähellä asiakasta, ja samalla alamme ykkösosaajia, Kylmäkolmosen toimitusjohtaja Mika Räisänen tiivistää tiedotteessa.

– Yhdistyminen QMG Partnersiin on meille hyvä askel eteenpäin – pääsemme kiinni suurempiin kokonaisuuksiin. Tuomme Kylmäkolmoseen omia erikoisosaamisiamme asiakkaidemme kautta, ja pääsemme oppimaan uutta. Olen toiminut alalla 17 vuotta ja nyt on hyvä aika aloittaa uusi vaihe uralla, Kainulainen sanoo tiedotteessa.

Elintarviketeollisuus ja terveydenhuolto tarvitsevat kylmätekniikan jatkuvaa ylläpitoa

Kylmätekniikka on kiinteistöjen erikoistekniikkaa, jonka merkitys kasvaa yhteiskunnassa tapahtuvien muutosten takia.

– Kylmä tunnistetaan jo omaksi talotekniikan lajikseen, jonka kasvun taustalla on erityisesti elintarviketeollisuuden ja kaupan kehitys. Tuoreiden elintarvikkeiden tarjonta monipuolistuu ja vientikauppaa laajennetaan, joten kylmätekniikkaa tarvitaan sekä teollisuudessa, vähittäiskaupassa että kuljetusketjun eri vaiheissa. Samoin terveydenhuollon kiinteistöissä tarvitaan erikoiskylmää. QMG rakentaa valtakunnallisesti vahvaa tarjoomaa vastaamaan tähän kysyntään, QMG Partnersin toimitusjohtaja Pekka Pöykkö toteaa tiedotteessa.

– Kylmätekniikan työssä palvelut korostuvat ja osaajia tarvitaan lisää. Alan yritysten liikevaihdosta huolto ja kunnossapito edustavat tyypillisesti vähintään puolta liikevaihdosta, hän jatkaa tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki