QMG ostaa JP Yhtiöt

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Group (QMG) ostaa 90 prosentin osuuden JP Yhtiöt Oy:stä.

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Group (QMG) ostaa 90 prosentin osuuden JP Yhtiöt Oy:stä.

Taloyhtiöiden, liikekiinteistöjen, teollisuuden ja julkisen sektorin kiinteistöjen talotekniikkaurakoitsija, mikkeliläinen JP Yhtiöt siirtyy QMG-konsernin omistukseen. JP Yhtiöiden liikevaihto oli vuonna 2016 noin 5,6 miljoonaa euroa ja se työllistää 27 talotekniikan ammattilaista.

Yhtiön tuoreita urakkakohteita ovat muun muassa Saimaa Stadiumi -monitoimihalli, Mölnlycken Mikkelin tehtaan laajennus, Rantakylän yhtenäiskoulun laajennus ja saneeraus sekä Snellmanin Kokkikartanon tehtaan IV-urakka Keravalla.

– JP Yrityskauppa täydentää QMG:n palveluita Kaakkois-Suomessa, sillä meillä on entuudestaan yhtiöt erilaisilla palveluvalikoimilla Leppävirralla ja Lappeenrannassa. Nyt tarjoamme entistä kattavampaa palvelua talotekniikkaprojekteihin, QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

JP Yhtiöiden omistajat ja henkilöstö jatkavat

JP Yhtiöt jatkaa liiketoimintaansa QMG:n tytäryhtiönä ja omistajat Timo Bilund, Jukka Huoponen, Jyrki Hassinen ja Tero Kotro jatkavat työskentelyä yrityksessä. He pysyvät vähemmistöosakkaina JP Yhtiöissä ja tulevat myös QMG:n osakkaiksi. Samoin kaikki JP Yhtiöiden työntekijät jatkavat tehtävissään.

– Yrityskauppa on meille iso kehitysaskel. Olemme tehneet tasaista liikevaihtoa ja tulosta, joten taloudellisia syitä myyntiin ei ollut. Kymmenen vuoden yrittäjyyden jälkeen meitä kiinnostavat kasvumahdollisuudet isommassa konsernissa sekä QMG:n toimintamalli, jossa talotekniikkaurakoinnin paikallisuus korostuu. Tämän arvon me jaamme täydellisesti, JP Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Timo Bilund toteaa.

Quattro Mikenti Group tekee kaikkia LVIJA-, sähkö- ja sprinkleritöitä Suomessa ja Venäjällä. Yritysryhmään kuuluu kaksitoista erikoistunutta. Konsernin palveluksessa on yli 450 LVI- ja sähköalan ammattilaista. Toimipaikkoja on Suomessa kaksikymmentäyksi ja Venäjällä neljä. Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli noin 107 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Katso kaikki