QMG-konserni laajentaa turvatekniikkapalveluihin

Talotekniikkakonserni QMG:n tytäryhtiö Paikallis-Sähkö ostaa turvatekniikkayritys Capconin.

Talotekniikkakonserni QMG:n tytäryhtiö Paikallis-Sähkö ostaa turvatekniikkayritys Capconin.

Yrityksellä on toimintaa Oulussa, Kajaanissa, Kokkolassa ja Rovaniemellä. Sen tavoitteena on valtakunnallinen peitto turvapalveluissa.

Pian 12-vuotias Capcon (Capitis Control Oy) toimittaa turvateknisiä palveluita muun muassa teollisuuden, suurten yritysten sekä kuntien ja niiden liikelaitosten kiinteistöille. Capconin takana ovat kokeneet turvatekniikka-alan ammattilaiset Arto Kärki, Petri Tomperi ja Esa Qvist.

Yhtiö työllistää 20 toimihenkilöä sekä asentajaa. Vuonna 2020 sen liikevaihto oli kolme miljoonaa euroa.

Yrityskaupan myötä Capconista tulee Paikallis-Sähkön, Pohjois-Suomen suurimman sähköurakoitsijan, tytäryhtiö. Tomperi ja Qvist jatkavat QMG:n osakkaina ja tehtävissään Capconissa. Kärki suunnittelee eläkepäiville jäämistä.

Capconin toimialue on laaja – Kokkolasta Lappiin ja Oulusta Kainuuseen. Pitkien etäisyyksien maassa etäpalvelut ovat tärkeitä – ne tehostavat asiakkaiden turvatekniikan hallintaa.

– Uskomme, että tulevaisuudessa kasvu keskittyy tietotekniikkaan, ohjelmistoihin ja täydentäviin palveluihin, Tomperi ja Qvist arvioivat.

– Näemme paljon hyötyjä voimien yhdistämisessä sekä nykyisten asiakkaiden palveluksessa että molempien yhtiöiden kasvua ajatellen. Paikallis-Sähkö tarvitsee turvatekniikan palveluita ja Capcon voi keskittyä turvaratkaisuihin ja -palveluihin, kun me hoidamme osan asennustöistä, Paikallis-Sähkön toimitusjohtaja Timo Keränen kertoo.

QMG-konsernin mukaan turvatekniikan markkinoilta puuttuu yhtenäinen, koko maassa toimiva palveluverkosto.

– Turvatekniikka liittyy läheisesti rakennusten digitalisaatioon, automaatioon ja muuhun talotekniikkaan. Capconin ammattilaiset muodostavat hyvän perustan QMG:n turvapalveluille, QMG:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Heikki Kiiskilä toteaa.

– Tavoitteemme on löytää eri puolilta maata useita yrittäjiä, joita kiinnostaa tulla mukaan rakentamaan turvatekniikkapalveluja.

Lue lisää

Katso kaikki