Lusto havainnekuva, Helsinki.

Puurivitalo Helsinkiin ja kerrostalo Turkuun

Asuntorakentamiseen keskittynyt Mangrove Oy rakentaa parhaillaan usealla paikkakunnalla.

Toimitusjohtaja Antti Lundstedt kertoo, että perinteisesti Turun seudulla asuntoja rakentanut yritys on laajentanut toiminta-aluettaan myös muihin läntisen ja eteläisen Suomen kasvukeskuksiin.

”Pääkaupunkiseudulla on kova kysyntä kohtuuhintaisista perheasunnoista, joihin asunnontarvitsija pääsee kiinni pienemmällä alkupääomalla. Starttaamme juuri uudella Helsingin Honkasuon puutaloalueella As Oy Helsingin Luston puurivitalojen rakentamisen.”

Neitoperhosentielle nouseviin rivitaloihin tulee yhteensä 15 kaksiota ja kolmiota. Asunnot ovat puolihitas-asuntoja ja ne rakennetaan Helsingin kaupungin vuokratontille.

Turun Kärsämäessä alkoi puolestaan kesäkuun alussa kerrostalon rakentaminen osoitteeseen Puustellinkatu 3.

”Tähän hyvällä paikalla sijaitsevaan 3-kerroksiseen taloon tulee 22 vuokra-asuntoa ja teemme sen KVR-urakkana TVT Asunnot Oy:lle.”

Mangroven perinteistä osaamisaluetta ovat skandinaavista tyyliä edustavat rivitalot, mutta nyt on laajennuttu myös kerrostalorakentamisen puolelle. Lisäksi rakennusmateriaaleissa on lisätty puun osuutta, ja muutenkin ekologisia ratkaisuja on tehty suunnitelmallisemmin.

”Olemme viimeisen vuoden aikana rekrytoineet lisää ammattitaitoista henkilökuntaa, samalla kun rakentamisemme skaala on kasvanut. Osaavat tiimimme keskittyvät projekteihin täysillä ja olen tyytyväinen tuloksiin.”

Tällä hetkellä Mangrovella on rakenteilla 139 asuntoa. Suunnittelijoiden pöydillä on useita uusia kohteita, joista Lundstedt pysyy vielä visusti vaiti. Helsingin Luston ja Turun Kärsämäen Puustellin lisäksi Mangrovella on käynnissä kerrostalon rakentaminen Raumalla Papinpellon asuinalueella ja Uudenkaupungin Ketunkallion alueella. Rivitaloja rakennetaan Raisiossa Meri-Nuorikkalan alueella TA-Asumisoikeus Oy:n asumisoikeuskohteessa sekä myytävässä kohteessa As Oy Raision Kaislassa.

Asunnonostajien keskuudessa on viimeisen vuoden aikana havaittu suuri asenne- ja arvomuutos. Ekologisuus ja puurakenteisuus ovat nousseet todella korkealle asunnonhankkijoiden mielissä. Lisäksi kasvukeskuksissa kiinnostus ARA-kohteisiin on lisääntynyt huomattavasti.

”Kehitys on ollut nopeaa ja me haluamme vastata markkinoilla virinneeseen kysyntään.”

Puustellinkatu havainnekuva, Turku.

Jätä kommentti

*

*