Puotilassa remontoitiin yli 300 asuntoa uuden veroisiksi – Talotekniikka uusittiin ja energialuokka parani E:stä B:hen

Rusthollarintien energialuokka parani selvästi. Kuvassa aurinkopaneeli talon katolla. Kuva: Heka Oy/Susa Junnola

Helsingin Puotilassa on valmistumassa Helsingin kaupungin asunnot Oy:n eli Hekan suuri 327 asunnon peruskorjauskohde. Monivaiheisessa peruskorjauksessa talot remontoitiin täysin kellareista kattojen huipuille. Samalla asunnot päivitettiin nykyasumisen vaatimuksia vastaaviksi, kertoo Heka tiedotteessaan.

Rusthollarintie 8 on vuonna 1962 valmistunut vuokratalokiinteistö, johon kuuluu kahdeksan nelikerroksista asuinrakennusta. Peruskorjauksessa punatiilisten rakennusten kaikki julkisivut ikkunoineen uusittiin.

Myös asuntojen kaikki pinnat, komerot, ovet ja kalusteet uusittiin. Vanhat kaasuhellat vaihdettiin sähköliesiin, ja myös asuntojen ilmanvaihtoa on nykyaikaistettu. Lisäksi peruskorjauksen ensimmäisessä vaiheessa Rusthollarintiellä sijainneiden liiketilojen tilalle rakennettiin neljä esteetöntä asuntoa.

Kohteessa on yksiöitä, kaksiota ja kolmioita. Asuntojen pohjiin ei tullut suuria muutoksia, vaan asunnoissa on edelleen 1960-lukulainen väljä huonejako. Kylpyhuoneita laajennettiin, ja pienempiin, aiemmin parvekkeettomiin asuntoihin lisättiin ranskalaiset parvekkeet.

Rakennusten talotekniikka uusittiin täysin, mikä parantaa huomattavasti talojen energiatehokkuutta. Rakennusten ilmanvaihtoon lisättiin lämmöntalteenotot, rakenteita lisäeristettiin ja pihan korkeimman talon katolle asennettiin aurinkopaneelit. Muutoksilla talojen energialuokka parani E:stä B:hen.

Talojen etelä- ja länsisivujen ikkunoihin asennettiin heijastuskalvot, jotka laskevat kesäkuukausina huoneistojen lämpötilaa sekä vähentävät valohäikäisyä ja talvikuukausina vähentävät lämpöhukkaa.

Rusthollarintie 8 -kohteen peruskorjauksen suunnittelija on Arkkitehtitoimisto Küttner Ky, ja sen rakennuttamisesta vastasi Helsingin asuntotuotanto ATT.

Lue lisää

Katso kaikki