Professori Yrjänä Haahtelalle Rakennustiedon RAKEVA-palkinto

Vuoden 2017 RAKEVA-palkinnon on saanut professori Yrjänä Haahtela.

Vuoden 2017 RAKEVA-palkinnon on saanut professori Yrjänä Haahtela.

Rakennustietosäätiön hallitus myönsi RAKEVA-palkinnon Haahtelan mittavasta tutkijanurasta ja useiden merkittävien rakennushankkeiden laadukkaasta ja kustannustehokkaasta toteuttamisesta. Professori Yrjänä Haahtela toimii myös Haahtela-yhtiöiden johdossa.

RAKEVA-palkinto myönnetään joka toinen vuosi henkilölle, ryhmälle, yritykselle tai järjestölle, joka on rakennusalalla edistänyt uusien toimintatapojen tai menetelmien soveltamista suunnittelussa tai rakentamisessa.

Palkinto myönnettiin seuraavin perusteluin: ”Professori Yrjänä Haahtela on tehnyt mittavan tutkijanuran 1970-luvulta tähän päivään, ja tutkimustyö jatkuu edelleen. Hän on tuottanut rakennus- ja kiinteistöalalle lukuisia ja laajasti käyttöönotettuja projektin- ja kiinteistönhallinnan metodeja sekä työkaluja rakennus- ja kiinteistöalan hyödynnettäväksi. Tämän lisäksi Haahtela on johtanut useiden merkittävien julkisten sekä yksityisten rakennushankkeiden toteuttamista laadukkaasti ja kustannustehokkaasti.”

RAKEVA-palkinnon palkintolautakuntaan kuuluivat hallituksen edustajina toimitusjohtaja Kim Kaskiaro Talonrakennusteollisuudesta ja kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska Espoon kaupungilta sekä edustajiston edustajana rakennusneuvos Ben Grass (Ben Grass Consulting).

Palkintona jaettavan pronssisen pienoispatsaan on muotoillut professori Kain Tapper. RAKEVA-palkintoa on jaettu vuodesta 1986.

RAKEVA-palkinnon saajat

2015 Kiinteistöpalvelujohtaja Teppo Salmikivi, Helsingin yliopisto
2013 Rakennusvalvonnan johtaja Tapani Mäkikyrö, Oulun kaupunki, rakennusvalvonta
2011 Toimialajohtaja Reijo Kangas, Tekes
2009 Skanska Oy, toimitusjohtaja Juha Hetemäki
2007 Konsernijohtaja, DI Risto Vahanen, Vahanen-yhtiöt

Lue lisää

Katso kaikki