Pöyry suunnittelee uusiutuvaa liikennepolttoainetta tuottavan laitoksen Ruotsiin

Pöyry on saanut ruotsalaiselta SunPine AB:ltä tehtäväkseen suunnitella uusiutuvaa liikenteessä käytettävää polttoainetta valmistavan laitoksen Piteån kaupunkiin Ruotsiin. Toimeksianto käsittää myös projektinjohdon ja toteutuksen valvonnan. Laitos, joka on määrä ottaa käyttöön vuoden 2010 alussa, on maailman ensimmäinen teollisen mittakaavan laitos joka valmistaa puuraaka-aineeseen perustuvaa dieseliä. Tilauksen arvo on noin 1,3 miljoonaa euroa.
Pöyryn toimeksianto käsittää tuotantoprosessin, mekaanisten laitteiden, putkiston, sähköistyksen ja prosessinohjausjärjestelmien suunnittelun, hankintapalvelut ja projektinjohdon sekä rakennus- ja tehdasalueen suunnittelun ja valvonnan. Hanke työllistää kymmenisen henkilöä Pöyryn Ruotsin toimistoissa.

”Olemme ylpeitä voidessamme osallistua tähän uraauurtavaan ja ympäristömyönteiseen hankkeeseen. Saamamme toimeksianto osoittaa, että Pöyry pystyy toimittamaan täydellisen valikoiman suunnittelu- ja projektinjohtopalveluita, myös biopolttoainesektorin lisääntyviin hankkeisiin”, toteaa Börje Bergström, Pöyryn Ruotsin maajohtaja.

Mäntyöljyä raaka-aineenaan käyttävä laitos tuottaa valmistuttuaan 100 000 m3 biodieseliä vuodessa, mikä vastaa 100 000 dieselajoneuvon vuotuista polttoaineenkulutusta. Mäntyöljy on sellunvalmistuksessa syntyvä sivutuote, joka ei kilpaile elintarviketuotannon tai -kulutuksen kanssa. SunPine-yhtiö sijoittaa yhteensä noin 25 miljoonaa euroa uuteen laitokseen.

www.poyry.com

Lue lisää

Katso kaikki