Pöyry osti LVI-suunnitteluun erikoistuneen sveitsiläisen suunnittelu- ja konsultointiyhtiön

Pöyry on laajentanut toimintaansa Sveitsin infrastruktuuri- ja ympäristömarkkinoilla ostamalla laajalti LVI-suunnitteluun erikoistuneen suunnittelu- ja konsultointiyhtiön Kündig & Partner AG:n. Yritysostolla Pöyry vahvistaa asemaansa eräänä Sveitsin johtavista konsultointi- ja suunnittelualan yrityksistä samalla kun Pöyryn asiakkaat hyötyvät ostetun yhtiön huippuosaamisesta.
Bernissä sijaitseva yhtiö toimii enimmäkseen samoilla aloilla kuin Pöyryn muut yhtiöt Saksassa ja Sveitsissä. Yrityskaupalla saadaan kuitenkin lisäksi sairaala- ja laboratoriotilojen suunnitteluun liittyvää alan erikoisosaamista. Yhtiöstä tulee myös Pöyryn läntisen Sveitsin aluetoimisto, josta tarjotaan sikäläisille nykyisille ja uusille asiakkaille konsernin koko palveluvalikoima. Bernin toimisto täydentää siten Pöyryn paikallista toimistoverkostoa Zürichissä, Churissa ja Luganossa.

Vuonna 1966 perustetun Kündig & Partnerin palveluksessa on kymmenen huippuasiantuntijaa ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli lähes 1,5 miljoonaa euroa. Yhtiö konsolidoidaan Pöyryyn 1.12.2008 alkaen. Kündig & Partnerin yrityskaupalla Pöyry vahvistaa asemaansa saksankielisten maiden suurimpiin kuuluvana konsultointiyrityksinä, jonka palveluksessa on näissä maissa yli 1200 asiantuntijaa ja yli 100 miljoonan euron liikevaihto.
Pöyry on globaali energia-, metsäteollisuus- sekä infrastruktuuri- ja ympäristöaloihin keskittynyt konsultointi- ja suunnitteluyritys. Pöyryn liikevaihto vuonna 2007 oli noin 720 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 8000 asiantuntijaa.

Lue lisää

Katso kaikki