Pöyry laajentaa energiakonsultoinnin tarjontaansa ostamalla norjalaisen Econin

Pöyry on laajentanut energia-alan liikkeenjohdon konsultointipalvelujen tarjontaansa ja toimistoverkostoaan ostamalla norjalaisen ECON Analyse AS:n. Yhtiön toimipaikat sijaitsevat Oslossa, Stavangerissa, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa, ja se on tunnettu kaikilla toiminta-alueillaan. Kaupan myötä Pöyry vahvistaa entisestään asemaansa Euroopan johtavana energia-alan liikkeenjohdon konsulttina, jonka palveluksessa on 250 asiantuntijaa. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten lupaa.
Vuonna 1986 perustettu ECON on johtava pohjoismainen talousalan konsulttitoimisto, joka tarjoaa tutkimus- ja analyysipalveluja sekä strategista neuvonantoa markkinoihin ja toimintatapoihin liittyen. Konsultointiin liittyvien toimeksiantojen lisäksi ECON tarjoaa energia- ja päästökauppamarkkinoiden seurantaan liittyviä palveluja, moniasiakas- ja skenaarioselvityksiä sekä järjestää päättäjien ja teollisuusjohtajien välisiä keskustelufoorumeja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2006 oli 13 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 85 asiantuntijaa.
Yrityskaupan jälkeen Pöyryn energiakonsultoinnin liiketoiminta-alue kattaa energiasektorin koko liiketoiminnan. Palveluita tarjotaan strategiasta liiketoiminnan harjoittamiseen, mukaan lukien rahoitus- ja arviointipalvelut sekä vakaan toiminnan varmistaminen. ECONin liiketoiminta jatkuu entiseen tapaan ja yhtiön ylin johto ja avainhenkilöt siirtyvät johtotehtäviin Pöyryn energiakonsultoinnissa. ECON Analyse AS:n tulos ja tase yhdistetään Pöyry-konserniin 1.9.2007 alkaen.
”Uuden omistusrakenteen myötä pystymme jatkossa kehittämään ECONin toimintaa edelleen. Tulemme osaksi kansainvälisesti toimivaa osaamisverkostoa ja saamme pääsyn ensiluokan tekniseen tietoon. Tämä luo uusia mahdollisuuksia ja parantaa palvelujemme laatua. Aikeenamme on kehittää liiketoimintaamme sekä julkisella että yksityisellä sektorilla samalla kun laajennamme tarjontaa ja palvelujen syvyyttä” kertoo ECONin toimitusjohtaja Auke Lont toimintojen yhdistämisestä.
Pöyryn energia-alan liikkeenjohdon konsultointipalvelujen johtaja Kurt Bobst toteaa: ”Odotan innolla liiketoiminnan laajentamista yhdessä ECONin kanssa. Näistä kahdesta johtavasta konsultointiyhtiöstä muodostuu kiistatta Euroopan energiamarkkinoiden ykkönen. Lisäksi asemamme vahvistuu julkisella sektorilla ja keskeisillä kehittyvillä markkinoilla. Yhdistyminen vahvistaa suhdettamme nykyisiin asiakkaisiin ja voimme tarjota laajemman palveluvalikoiman.”
Pöyry on globaali energia-, metsäteollisuus- sekä infrastruktuuri- ja ympäristöaloihin keskittynyt konsultointi- ja suunnitteluyritys. Pöyryn liikevaihto vuonna 2006 oli noin 620 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 7000 asiantuntijaa.
P�?YRY OYJ
Satu Perälampi
viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja
Lisätietoja antavat:
Richard Pinnock, President, Energia-liiketoimintaryhmä, Zürich, Sveitsi
puh. +41 76 356 2410
Teuvo Salminen, toimitusjohtajan sijainen, Pöyry Oyj
puh. 010 33 22872, 0400 420 285

Lue lisää

Katso kaikki