Porvoon Länsiranta muuttuu

YIT allekirjoitti Porvoon Point Collegen oppilaitoshankkeen KVR-urakkasopimuksen – hanke käynnistää myös asuntorakentamisen alueella.

YIT ja Oy Porvoo International Point College Ab ovat 18.10.2016 allekirjoittaneet KVR-urakkasopimuksen uuden oppilaitosrakennuksen suunnittelusta ja toteuttamisesta Porvoon Länsirantaan. Sopimus toteutetaan rakennusleasing-mallilla, jossa rahoittajana toimii SEB Leasing Oy. Rakennuslupaa odotetaan keväällä 2017, ja kohde valmistuu joulukuussa 2018.

”Uskon tämän uuden tilaratkaisun lisäävän opiskelijoidemme ja henkilöstömme hyvinvointia ja työniloa runsaasti. Haemme tiloihin aitoa muuntojoustavuutta. Odotamme myös kovasti yhteistyötä yritysten kanssa, jotka voivat hyödyntää tilaa jollain innostavalla konseptilla”, kertoo toimitusjohtaja ja rehtori Sari Gustafsson.

Point Collegen oppilaitoshankkeen käynnistymisen yhteydessä Länsirannalla kehitetään laajempaa Aleksanterinkaaren ja Kokonniemen välistä aluetta, jolloin kaupunkirakenteen tiivistymisellä luodaan lisää kaupunkia.

”Uuden oppilaitoksen ja tulevan asuntorakentamisen myötä Länsirannasta muotoutuu monipuolinen alue, joka sisältää asumista, koulutusta, kulttuuripalveluita sekä kaupallisia palveluita kävelyetäisyydellä keskustasta”, kertoo Juha Kostiainen, kestävän kaupunkikehityksen johtaja.

”Porvoon kaupungin tavoitteena on, että Länsirannan alue kehittyy osaksi kaupungin ydinkeskustaa. Tahdomme, että Länsirannassa yhdistyvät asuminen, sekä kaupalliset että julkiset palvelut ja kulttuuri. Tämän oppilaitoshankkeen myötä alueelle tulee oppilaitoksen lisäksi myös uusia vuokra- ja omistusasuntoja”, toteaa Porvoon apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz.

Alueen kehittyminen jatkaakin samalla YIT:n asuntotuotantoa Länsirannan alueella. Nyt alueella on rakenteilla Aleksanterinportti-hanke, jonka 34 citykotia valmistuvat elokuussa 2017.

Lue lisää

Katso kaikki