Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinnon saajaksi ehdolla Aren innovatiivinen Sensus-talotekniikkajärjestelmä

Pohjoismaiden neuvoston luonto- ja ympäristöpalkinnon saajaksi on ehdolla suomalaista huipputeknologiaa. Are Oy:n kehittämä innovatiivinen Sensus-talotekniikkajärjestelmä kilpailee kahdeksan muun ehdokkaan kanssa pääpalkinnosta. Noin 47 000 euron arvoinen palkinto luovutetaan Helsingissä lokakuun lopussa. Voittaja julkistetaan 8. lokakuuta.
Luonto- ja ympäristöpalkinto myönnetään pohjoismaiselle yritykselle, organisaatiolle tai henkilölle, joka on esikuvallisesti ottanut luonnon ja ympäristön huomioon yrityksessään tai toiminnassaan tai joka on muutoin toiminut merkittävästi luonnon ja ympäristön puolesta.
Tänä vuonna ympäristöpalkinnon teemana on energiankulutuksen vähentäminen. Pohjoismaiden neuvosto valitsi 37 ehdotuksesta yhdeksän toiselle kierrokselle. Palkintolautakunta julkistaa lopullisen palkinnonsaajan kokouksessaan Ruotsissa 8. lokakuuta.
Are Sensus® -matalaenergiajärjestelmä huolehtii tilojen lämmityksestä, jäähdytyksestä, ilmanvaihdosta ja valaistuksesta. Järjestelmä on kehitetty alun perin toimistorakennuksiin. Se soveltuu erinomaisesti myös hotelleihin, kouluihin, terveydenhoitoalan rakennuksiin, hoivakoteihin, korkeatasoisiin asuinkerrostaloihin ja muihin rakennuksiin, joissa halutaan korkeatasoiset ja terveelliset sisäolosuhteet. Järjestelmän kiistaton etu on, että se huomioi samaan aikaan sekä yksilön että yhteisen ympäristömme. Järjestelmä kuluttaa perinteistä ratkaisua vähemmän energiaa ja silti samaan aikaan sen avulla voidaan taata entistä viihtyisämpi ja terveellisempi sisäympäristö.Luonto- ja ympäristöpalkinto myönnetään neljättätoista kertaa. Se on yksi Pohjoismaiden neuvoston neljästä palkinnosta. Muut kolme palkintoa jaetaan kirjallisuuden, elokuvan ja musiikin alalla.

Lue lisää

Katso kaikki