PMK-tornin rakentaminen käynnistyy marraskuussa

Puuvillatehtaiden myyntikonttorina toiminut PMKtalo on myös tulevaisuudessa merkittävä rakennus Tampereen kaupunkikuvassa.

Viimeinen sinetti PMK-Tornin toteutumiselle saatiin 1.11.2016, kun hankkeen rakennuslupa tuli lainvoimaiseksi. Edellisellä viikolla otettiin niin ikään tärkeät askeleet, kun PMK-tornin tontti siirtyi Pohjola Rakennuksen hallintaan.

”Viimeinen siunaus on nyt saatu hankkeelle ja rakentaminen pääsee käynnistymään. Suuresta kiinnostuksesta kertoo se, että ennakkomarkkinoinnin käynnistyttyä ensimmäisten tuntien aikana varattiin 65 % asunnoista”, kertoo Pohjola Rakennus Oy Hämeen toimitusjohtaja Miikka Routama.

Rakennustyöt alkavat marraskuun aikana purkutöillä ja naapurissa sijaitsevan PMKtalon perustusten vahvistustöillä. Varsinaiset rakennuksen runkotyöt aloitetaan ensi keväänä.

Maanantaina 24.10. allekirjoitettiin tonttikauppa kiinteistökehitys- ja kiinteistösijoitusyhtiö Renor Oy:n sekä tontti-sijoittaja Mandatum Life Vuokratontit 2 Oy:n kesken. Samanaikaisesti Pohjola Rakennus ja tontti-sijoittaja allekirjoittivat tontista 80 vuoden mittaisen maanvuokraussopimuksen.

PMKtalon yhteyteen rakentuu PMK-torni -asuinrakennus. PMKtalo on toiminut alun perin puuvillatehtaiden myyntikonttorina. Se on myös tulevaisuudessa merkittävä rakennus Tampereen kaupunkikuvassa. Asemakaavauudistuksen myötä rakennuksen suojelu vahvistui ja samassa yhteydessä PMKtalon yhteyteen kaavoitettiin asuntorakennusoikeutta.

 

INFO: PMK-Torni

  • Torni rakennetaan Tammelan kaupunginosaan PMK-talon jatkeeksi
  • 12-kerrosta, 76 asuntoa
  • kohde valmistuu vuodenvaiheessa 2018-2019
  • asuntojen koot vaihtelevat 28,5 neliöstä 107,5 neliöön

 

Lue lisää

Katso kaikki