Pipelife Wienerbergerille

Wienerberger AG on hankkinut koko Pipelife International GmbH:n osakekannan. Pipelife oli aiemmin Wienerbergerin ja Solvayn yhteisomistuksessa. Yritysjärjestely tarvitsee vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Wienerberger on maailman suurin tiili- ja kattotiilivalmistaja, jonka liikevaihto on 1,7 miljardia euroa. yritys työllistää lähes 12 000 työntekijää 27 maassa. Wienerbergerillä on yhteensä 232 tuotantolaitosta, joista kaksi sijaitsee Suomessa.

– Pipelifen haltuunotto ei ole pelkästään osoitus kestävän kasvun strategiastamme, vaan se edustaa myös suoraa arvoa tuottavaa investointia. Kasvun mahdollisuuksia on tarjolla erityisesti talorakentamisen ja sähköasentamisen alalla. Wienerbergerin prioriteettialueina säilyvät tiukka talouskuri sekä vahva tase, joita kauppa vahvistaa, kertoo Wienerbergerin pääjohtaja Heimo Scheuch.

– Kauppa ei tule vaikuttamaan Pipelifen toimintoihin Suomessa mitenkään ainakaan lyhyellä tähtäimellä. Wienerbergerillä on vahvat jakelukanavat rakennusteollisuudessa, joten markkinoilta löytyvät synergiat tullaan paikallistamaan, oppimaan niistä ja hyödyntämään mahdollisuuksien mukaan, kertoo Pipelife Finland Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kedonpää.

http://www.pipelife.fi/fi/news.php?n=2301

Lue lisää

Katso kaikki