Pipe-Modul Ruotsin markkinoille

Ruotsissa rakennettiin vuosien 1965–75 välisenä aikana jopa miljoona asuntoa, joista tällä hetkellä noin 80 % on putkiremontoimattomia.

Mikkeliläinen Pipe-Modul Oy otti tärkeän askeleen kohti vientimarkkinoita, kun yrityksen tuotteet valittiin putkiremontin toteutukseen Ruotsin Alvestassa. Vuokra-asuntoja hallinnoiva asuntoyhtiö päätyi pipemodul-menetelmään putkiremontin jouduttamiseksi. Myös ympäristönäkökulmalla oli olennainen merkitys, Pipe-Modulin Ruotsin myyntipäällikkö Kim Karlsson kertoo.

”Suomessa pipemodul-menetelmä on jo saavuttanut vahvan jalansijan. Menetelmä on järkevä ratkaisu kaikkien putkiremonttiin liittyvien tahojen kannalta niin taloudellisesti kuin ympäristötekijöidenkin osalta.”

Alvestan tilauksen lisäksi Pipe-Modul Oy on saanut useita tilauksia Ruotsista; seuraavaksi käynnistyvät putkiremontit Göteborgissa sekä Gimossa. Työsarkaa riittää, sillä Karlssonin mukaan Ruotsissa rakennettiin vuosien 1965–75 välisenä aikana jopa miljoona asuntoa, joista tällä hetkellä noin 80 % on putkiremontoimattomia.

”Perinteiseen putkiremonttiin verrattuna konsepti säästää kustannuksia paitsi projektinhallinnassa ja asennustöissä, myös kuljetuksissa ja materiaaleissa. Suomessa tehtyjen laskelmien mukaan pipemodul-menetelmä tuo helposti 30 prosenttia kustannussäästöä perinteisiin putkiremonttimenetelmiin verrattuna”, Karlsson sanoo.

Pipe-Modul Oy:n kehittämä putkiremonttimenetelmä perustuu yrityksen valmistamiin asennusmoduuleihin, joissa putket ja johdot asennetaan uuteen paikkaan, useimmiten porraskäytävään. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana pipemodul-menetelmällä on remontoitu Suomessa jo tuhansia kohteita. Niistä suurin osa on kerros- ja rivitaloja, mutta joukossa on myös teollisuuskiinteistöjä sekä julkisia rakennuksia, kuten kouluja, päiväkoteja ja terveyskeskuksia.

Viennin käyntiin saaminen on vaatinut pitkäjänteisyyttä.

”Vaikeinta on ollut löytää oikeat yhteistyökumppanit myyntiin ja viestintään. Monen vuoden hakemisen jälkeen olemme vuoden 2016 alusta lähtien saaneet Ruotsin markkinaa paremmin haltuumme, kiitos hyvän myyntitiimimme. Meillä on myös toimiva yhteistyö Mikkelin tehtaan ja Ruotsin myyjien välillä”, toteaa toimitusjohtaja Asko Partanen.

”Liikenne Mikkelin ja Ruotsin välillä on ollut vilkasta. Olemme käyneet paikan päällä katsomassa kohteita ja neuvomassa asentajia. Koska menetelmä on Ruotsissa täysin uusi, olemme vieneet suomalaisia asentajia näyttämään, miten kaikki tapahtuu. Haasteita riittää, mutta olemme luottavaisia tulevaisuuden suhteen.”

Lue lisää

Katso kaikki