Perustava Group Oy: Paalutusfirma Scanpile osaksi Perustava-konsernia

Kaupassa Perustava saa palveluvalikoimaansa puuttuvan palasen ja Scanpile puolestaan vahvemmat hartiat kehittää paalutusliiketoimintaa.

Pohja- ja perustustyöyritys Perustava on ostanut 3.11.2021 teräspaalutuksiin erikoistuneen Scanpile Oy:n koko osakekannan, kertoo Perustava Group tiedotteessaan. Kyseessä on kolmas yritysosto kuluvan vuoden aikana.

Talotekniikka-lehti

Kaupassa Perustava saa palveluvalikoimaansa puuttuvan palasen ja Scanpile puolestaan vahvemmat hartiat kehittää paalutusliiketoimintaa. Samalla kun Perustava ottaa haltuun rakentamisen alkupään arvoketjua se myös lisää toimitusvarmuutta asiakkailleen.

Perustavan tiedotteen mukaan paalutuksen merkitys rakentamisessa kasvaa koko ajan: kasvukeskusten hyvät rakennuspaikat on käytetty ja tontit ovat pohjaolosuhteiltaan keskimäärin joko huonoja tai todella huonoja. Teräspaalutus yhdistettynä kantavaan betonipalkkiperustukseen on usein kokonaiskustannuksiltaan edullisin vaihtoehto etenkin pääkaupunkiseudulla, jossa massanvaihto on kallista, kertoo Perustava tiedotteessaan.

– Paalutuksella on tärkeä osuus kokonaispalvelussamme, joka sisältää paalutuksen lisäksi maaperätutkimuksen, suunnittelut, viranomaisyhteistyön, maarakennuksen ja perustukset. Toimitamme nyt Etelä-Suomessa kaiken rakennuksen alle tulevan yhdellä sopimuksella ja yhdellä kiinteällä hinnalla – aina nollakorkoon saakka. Tällä yrityskaupalla vastaamme nykyisiin ja tuleviin rakentamisen tarpeisiin, kertoo Perustava Group Oy:n toimitusjohtaja Markku Nenonen tiedotteessa.

Nurmijärveltä markkinoille ponnistanut Scanpile on saanut rakentajien keskuudessa hyvin jalansijaa: yhtiö paaluttaa kolmella paalutusyksiköllä niin yksityisten kuin ammattirakentajien rakennuskohteita koko Suomessa. Liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella 3,3 miljoonaa euroa. Scanpile hakee Perustavan kanssa synergiaetuja maarakennus- ja paalutuskaluston logistiikasta sekä ostoista ja liiketoiminnan tukipalveluista. Samalla Perustava syventää asiantuntijuuttaan perustusalan toimijana.

– Perustava pohja- ja perustusrakentamisen edelläkävijänä pystyy antamaan meille vahvan tuen myös paalutusliiketoiminnan kehittämiseen. Aiempi yhteistyö helpottaa yhteisen tulevaisuuden rakentamista. Pääsemme mukaan Perustavan kasvutarinaan ja saamme ympärille paljon osaavia työkavereita, sanoo Scanpilen liiketoimintajohtajana jatkava Matti Saarikoski tiedotteessa.

Toinen pääosakkaista eli Tuomo Saarikoski jää kaupan yhteydessä pois Scanpilen toiminnasta. Yhtiön nimi vaihtuu Perustava Paalutus Oy:ksi.

Lue lisää

Katso kaikki