Peab Oy:n Turun yksikkö ja TKU-Rakennus Oy työturvallisuuskilpailun voittoon

Rakennustyömaiden välinen työturvallisuuskilpailu viime vuoden turvallisimmasta työmaasta Varsinais-Suomen alueella on ratkennut.

Kuva: Pixabay

Rakennustyömaiden välinen työturvallisuuskilpailu viime vuoden turvallisimmasta työmaasta Varsinais-Suomen alueella on ratkennut. Valtakunnallisesti rakentavien sarjan voitti Peab Oy:n Turun yksikkö. Paikallisesti rakentavien sarjan voitti TKU-Rakennus Oy, kertoo Rakennusteollisuus RT tiedotteessaan.

– Olemme syystäkin ylpeitä voitosta. Olemme systemaattisesti kehittäneet työturvallisuutta alueellamme ja on hienoa, että se on myös huomattu. Palkinto on osoitus työmaan aktiivisesta asenteesta turvallisuustyössä. Työmaalla on erittäin hyvä yhteishenki ja se näkyy asenteissa hyvään työmaan siisteyteen, työturvallisuuteen ja asioista yhteisesti huolehtimiseen, kertoo Peab Oy:n Turun yksikön yksikönjohtaja Marika Siirto.

– Peabilla työturvallisuus on otettu tosissaan osana työtä ja se näkyy meillä myös hyvänä työturvallisuustasona työmailla. Meidän yhteinen tavoitteemme on nollata työtapaturmiemme määrä, jotta jokainen pääsisi työpäivän jälkeen terveenä kotiin. Ennakointiin kuuluu myös turvallisuushavaintojen tekeminen ja tähän kannustamme henkilöstöä vahvasti. Se on yksi tehokas tapa vähentää onnettomuuksia. Yksikössämme Ruotumestarintie 1 työmaa on tehnyt eniten turvallisuushavaintoja ja se näkyy hyvänä turvallisuustilanteena. Olemme yhteisesti huomanneet, että turvallisuusasioiden huomioimisella on mittava positiivinen vaikutus, Siirto jatkaa tiedotteessa.

– Voitto kilpailussa on iso kiitos koko henkilöstöllemme hyvin tehdystä turvallisuustyöstä. Tätä työtä haluamme jatkaa ja kehittää tulevaisuudessakin, Siirto jatkaa tiedotteessa.

On osoittautunut, että yrityksissä, jotka osallistuvat turvallisuuskilpailuihin, sattuu yleisesti ottaen muita vähemmän työtapaturmia, Rakennusteollisuus RT kertoo tiedotteessaan. Turvallisuuteen kannattaa siis kiinnittää huomioita. Varsinais-Suomessa on järjestetty talonrakennusalalla työturvallisuuskilpailuja jo vuodesta 1991 lähtien. Kilpailussa on 2 sarjaa: valtakunnallisesti toimivien rakennusliikkeiden sarja sekä paikallisesti toimivien rakennusliikkeiden sarja. Arviointikriteerinä kilpailussa oli työmaiden TR-indeksi.

Lue lisää

Katso kaikki