Pasilan Isosta Pajasta VR Groupin pääkonttori

Fira remontoi Yleisradion eläkesäätiön omistaman Ison Pajan tilakokonaisuuden VR Groupin pääkonttoriksi.

Fira remontoi Yleisradion eläkesäätiön omistaman Ison Pajan tilakokonaisuuden VR Groupin pääkonttoriksi. Kunnostustyöt alkavat alkuvuonna 2017, ja VR siirtää pääkonttorinsa vuokralle Isoon Pajaan keväällä 2018. Ylen Eläkesäätiö rakennuttaa samalla myös itselleen uudet tilat. Osa tiloista jää Ylen ja VR:n yhteiskäyttöön.

Pasilaan vuonna 1993 rakennettu Iso Paja koostuu yli 20 000 neliömetriä kattavasta tilakokonaisuudesta. Fira vastaa Ison Pajan kunnostuksesta ja muutoksista uuden vuokralaisen, VR:n, pääkonttoritarpeiden mukaisiksi.

Ison Pajan koko talotekniikka päivitetään vastaamaan nykyaikaisia toimistotiloja ja lähes kaikki tilapinnat uusitaan. Osa tiloista kuten auditorio ja henkilöstöravintola jäävät Ylen ja VR:n yhteiskäyttöön.

”Ison Pajan korjausrakennushanke toteutetaan yhteistoimintamallilla, jossa kaikki hankkeessa mukana olevat osapuolet ovat sitoutuneet yhteisiin tavoitteisiin ja pelisääntöihin. Projektinjohtourakan tavoitebudjetti on määritetty yhdessä Ylen eläkesäätiön kanssa hankekehitysvaiheessa. Sekä Ylen eläkesäätiö että tiloihin muuttava VR Group ovat olleet aktiivisesti mukana hankkeen eri suunnitteluvaiheissa. Yhdessä toimimalla pystymme myös vastaamaan paremmin tilalle asetettuihin tavoitteisiin”, sanoo Firan Verstas-päällikkö Matti Partanen.

Fira toimii Ison Pajan korjausrakennusurakan päätoteuttajana ja pääurakoitsijana, ja on vastannut myös hankekehitysvaiheen ohjaamisesta. Ison Pajan hankekehitysvaihe valmistui loppuvuonna 2016. Rakentaminen alkaa alkuvuonna 2017, ja kokonaisuuden on määrä valmistua keväällä 2018. Hanke on arvoltaan noin 31 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Katso kaikki