Pasilaan toteutetaan hybridityöhön soveltuvat toimitilat yrityksille

Aikaisemmin Otavamedian toimistokäytössä ollut rakennus muuntuu yrityskeskittymäksi.

Helsingin Pasilaan toteutetaan uudistetut toimitilat 10–150 hengen yrityksille. Ester1-korjausrakennushanke valmistuu tammikuussa 2022. Hankkeesta vastaa kiinteistökehitysyritys Kansallis-yhtiöt.

Talotekniikka-lehti

Kauppakeskus Triplan vieressä sijaitseva, aikaisemmin Otavamedian toimistokäytössä ollut rakennus muuntuu yrityskeskittymäksi. Projektin ensimmäisessä vaiheessa pilarirakenteisen rakennuksen ei-kantavat sisäseinät ja talotekniikka purettiin kokonaan, ja nyt tilalle rakennetaan uutta toimistotilaa.

− Rakennus täytti kaikki investointikriteerimme, joista tärkein on sijainti. Pasila on voimakkaasti kehittyvä ja uudistuva alue, joka on helposti saavutettavissa, ja jossa on ainutlaatuiset palvelut. Rakennus itsessään mahdollistaa modernin ja ekologisen monitilatoimistorakentamisen, jolla on juuri nyt suuri kysyntä, kertoo Kansallis-yhtiöiden hankekehitysjohtaja Markus Palmroth tiedotteessa.

Hankkeessa noudatetaan LEED Gold -ympäristösertifikaatin ympäristötavoitteita, minkä myötä uudistetut tilat muuntuvat ympäristön kannalta kestäviksi ja energiatehokkaiksi.

Hybridityöskentely on uusi normaali: toimitiloista muotoutuu kohtaamispaikkoja, joissa tavataan asiakkaita ja kollegoita, vaikka osa töistä tehtäisiinkin muualla. Palmrothin mukaan muutos asettaa entistä enemmän painoarvoa tilojen muuntautumiskyvylle ja turvallisuudelle.

Ester1:stä löytyy pienille ja keskisuurille yrityksille toimiva tilaratkaisu, joka vastaa yritysten uudenlaisiin tilatarpeisiin. Rakennuksessa on yhteisöllisiä tiloja, kuten alakerran aula, joka toimii rakennuksen käyttäjien kohtaamis- ja verkostoitumispaikkana. Vastapainoksi toimistoissa on hiljaisia työtiloja, joissa voi hoitaa keskittymistä vaativat työtehtävät ja puhelut. Myös työpisteiden sijoitteluun on kiinnitetty huomiota, ja työntekijöiden välillä pystytään säilyttämään turvavälit.

Lue lisää

Katso kaikki