Kuva: Suomen Tuulivoimayhdistys ry

OX2 ostaa tuulivoimahankkeen LähiTuulelta

Tuulivoimahankkeen projektioikeuksien myötä OX2:n tavoitteena on rakentaa 24 voimalan tuulipuisto Vaalan Metsälamminkankaalle.

Metsälamminkankaan hankkeen yhteenlaskettu teho tulee olemaan noin 150 megawattia. Voimaloiden vuosituotanto vastaa noin 80 000 kotitalouden keskimääräistä (5 000 kWh) sähkönkulutusta.

Hanke sijoittuu Pohjois-Pohjanmaalle noin 120 kilometriä Oulusta kaakkoon.

”Metsälamminkangas on yksi suurimmista tuulivoimahankkeista Suomessa”, kertoo OX2:n maajohtaja Teemu Loikkanen.

”Toimittajien kilpailutukset ja neuvottelut sähkönostosopimuksesta sekä rahoituksesta on jo aloitettu. Tavoitteemme on, että rakentaminen voidaan aloittaa ensi keväänä, jolloin voimalatoimitukset ajoittuisivat kesään 2021”.

Hankkeella on lainvoimainen osayleiskaava, joka mahdollistaa 24 tuulivoimalan rakentamisen. Tuulivoimaloiden suurin kokonaiskorkeus tulee olemaan noin 230 metriä, ja hankkeen maanomistajat ovat yksityisiä.

Metsälamminkankaan tuulipuisto liitetään kantaverkkoon Fingridin Vuolijoen sähköaseman kautta laajentamalla 32 kilometriä olemassa olevaa 110 kV johtokatua.  

Hankkeen kehittäjä LähiTuuli Oy on tyytyväinen OX2:n kanssa syntyneeseen sopimukseen.

”Meille on tärkeää, että kehittämämme puisto etenee aina sähköntuotantoon asti, ja tämä on ollut keskeinen asia myös uutta omistajaa valittaessa”, toteaa LähiTuuli Oy:n toimitusjohtaja Miika Pilli.

Tuulivoima Suomessa

Vuoden 2018 lopussa Suomen tuulivoimakapasiteetti oli 2041 megawattia ja tuulivoimaloita oli 698. Viime vuoden sähkönkulutuksesta tuulivoimalla katettiin noin seitsemän prosenttia ja sähköntuotannosta noin yhdeksän prosenttia.

Vuoden 2018 tuulivoimatuotanto Suomessa vastasi noin 300 000 eli joka neljättä suomalaista sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaista sähkönkulutusta.

Lähde: Suomen Tuulivoimayhdistys ry

Jätä kommentti

*

*