Ouluun rakennetaan 16-kerroksinen opiskelijatornitalo

Opiskelijatornitalo etelästä. Kuva: Sweco

Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö PSOASin tornitalon rakentaminen alkaa Oulun Välkkylässä. 16-kerroksiseen tornitaloon tulee reilu 170 opiskelija-asuntoa, kertoo Rakennusliike Lapti tiedotteessa.

Unoksi nimetty tornitalo rakennetaan yhteistoiminnallisena KVR-urakkana. Rakennustöistä vastaa Rakennusliike Lapti. A-Insinöörit vastaa PSOASin kumppanina talon rakennuttamis- ja valvontatehtävistä ja Sweco Architects pää- ja arkkitehtisuunnittelusta.

Valtaosa tornitalon asunnoista on yksiöitä ja nelisenkymmentä kaksioita. Tornitalo on suunniteltu liikunnallista elämäntapaa tukevaksi: polkupyörille on reilut varastotilat ja opiskelijoiden käytössä on kuntosali tornin ylimmässä kerroksessa. 16-kerroksisen ja 55 metriä korkean tornitalon väritys noudattaa Välkkylän muun rakennuskannan punatiilisävyä. Tornitalon viereen rakennetaan parkkitalo noin 90 autolle.

− Olemme yhdessä PSOASin ja suunnittelijoiden kanssa jatkuvasti parantaneet tulevan tornitalon toiminnallista ja teknistä laatua pysymällä kuitenkin kustannustavoitteissa. Suunnittelussa on otettu huomioon myös opiskelijoiden toivomuksia, joista saunaosasto, kuntosali ja terassi ovat hyvä esimerkki, kertoo Laptin Pohjois-Suomen aluejohtaja Mikko Lohi tiedotteessa.

KVR-urakkamallin mukaisesti tornitalohankkeen tavoitteet ja kustannusraamit on asetettu moniammatillisesti tilaajan, rakennusurakoitsijan, arkkitehtien ja muiden suunnittelijoiden yhteistyönä.

− Olemme pohtineet Unon toiminnallisia, teknisiä ja kustannustavoitteita yhdessä jo kilpailutusvaiheessa, ja löytäneet tapoja saada laadukkaita ratkaisuja, mutta edullisemmin ja ARA-kustannusraameihin istuen. Epävarmassa markkina- ja maailmantilanteessa yhteisiin tavoitteisiin sitoutumisella on entistäkin suurempi merkitys, rakennuttajakonsultti Ari-Matti Jänkälä A-Insinööreistä sanoo.

Rakennustyöt alkavat elokuussa, ja uudet opiskelijat pääsevät muuttamaan torniin keväällä 2024.

Lue lisää

Katso kaikki