Ouluun rakennetaan 16-kerroksinen asuinkerrostalo

Oulun ydinkeskustaan nousee 16-kerroksinen asuinkerrostalo Plaanatorni. Rakentamisen on ennakoitu alkavan kesäkuussa 2021. Arvioitu valmistumisaika on kesäkuussa 2023.

Talotekniikka-lehti

Kerrostaloon tulee yhteensä 94 asuntoa aina yksiöistä ylimmän kerroksen lähes 200 neliön ja viiden huoneen kulma-asuntoon. 16-kerroksinen Plaanatorni on ensimmäinen kahdesta omalle tontille rakennettavasta asuinkerrostalosta. Pihapiiriin rakennetaan myöhemmin myös 13-kerroksinen Plaanavahti.

Plaanatorni sijaitsee nimensä mukaisesti Plaanaojan varrella, keskustapuistojen ja palveluiden keskellä. Nimensä talo sai kaupunkilaisten ehdotusten pohjalta Skanskan järjestämässä nimikilpailussa.

Talon jokaisessa kodissa on lasitettu, yksityinen parveke tai moderni ranskalainen parveke ja kaikissa kulmahuoneistoissa koko asunnon reunaa kiertävä kulmaparveke. Parvekkeiden kaiteita kiertävät led-valot lisäävät asukkaiden yksityisyyden tunnetta. Rakennuksen katolle tulevien aurinkopaneelien tuottama sähköenergia käytetään rakennuksen yhteisten tilojen sähkönkulutukseen.

Pihakannen alle autohalliin tulee 98 autopaikkaa, joilla kaikilla on varaus lisätyönä tilattavalle sähköauton latauslaitteelle. Pyöräilijöitä palvelevat suuret pyörävarastot ja käytännölliset pyöränpesupisteet. Polkupyöräpaikkoja on yhteensä 220.

Plaanatornille haetaan Oulun ensimmäisten kerrostalokohteiden joukossa RTS-ympäristöluokitusta. Suomen olosuhteisiin kehitetty luokitus varmistaa muun muassa energiatehokkuuden, kosteuden hallinnan ja sisäilman laadun vaatimusten toteutumisen viranomaistasoa tarkemmalla menettelyllä.

Lue lisää

Katso kaikki